Yhteislenkkien ihanuus ja HCM Kick-Off!

Kyllä treenaaminen voi olla mukavaa – varsinkin hyvässä seurassa!

Viime viikko oli itselleni haastava treeniviikko, koska kyseessä oli LEPOVIIKKO. Huh, tuo sana ei ole musiikkia korvilleni. Aurinko paistaa, treeni kulkee ja lenkkarit nakuttavat kevyesti kilometrejä. Homma kuitenkin tyssää nopeasti, jos lepoviikot unohtuvat ohjelmasta.

Viikko starttasi kevyesti. Olin edellisviikonlopun Lapin reissusta, viikon mäkitreeneistä ja kesäkauden ensimmäisestä hellelenkistä väsyksissä. Lepoviikko tuli kuin tulikin tarpeeseen. Käytin vapaapäivän hyödykseni ja tein pitkän ja rauhallisen kävelylenkin Hollannin kauniista kevätpäivästä nauttien.

Hollannin kevättä

Tiistaina suuntasin pitkästä aikaa salille. PT-treenit saivat melkoisen shokkialun, kun sain kuulla valmentajani työpaikan vaihdoksesta. Olen PT:ni kanssa treenannut yli kolme vuotta, ja sujuvasti olen vaihtanut treenipaikkaa Salmisaaresta Tikkurilaan ja edelleen Itäkeskukseen valmentajani perässä. Nyt stadi vaihtuu Vihtiin, mutta hyvästä valmentajasta en luovu! Valmentajani ansiosta olen ylittänyt itseni, vaikka ensireaktio treeneihin on usein ollut ”et voi olla tosissasi!!!”. Sata yleisliikettä alkuverkkana. 50 toes to bar. 60 leuanvetoa vaikka sitten kuminauhalla avustettuna. Been there, done that and will do it again. Treenit olivat tällä kertaa tervetulleen kevyet: lämmittelyä perusliikkeillä, tempauksen tekniikkaa ja loppuun jalkojen rassausta pudotushypyillä ja vauhdittomalla pituushypyllä.

Keskiviikkona oli täydellinen lepopäivä: ei hierontaa, ei kävelyä, ei venyttelytuntia. Vain aurinkoa ja viikonikäisen siskontytön nuuhkimista.

Torstaikin oli ”lepopäivä”, joka tosin kului yötä myötä töitä tehden. Perjantai oli ansaittu nukkumispäivä ja ”pakkolepopäivä”.

Lauantaina pääsin kolmen päivän lorvailun jälkeen jälleen tositoimiin. Olimme sopineet HCR Street Teamin Karoliinan, Laura H:n ja Siirin kanssa tekevämme yhteislenkin ja reittinä oli mikäs muukaan kuin Helsinki City Runin reitti. Mukaan liittyi myös Karoliinan ystävä Jutta.

Jutta, Siiri, Karoliina ja Laura H - 4 km takana


Lauantai oli täydellinen juoksupäivä: aurinko paistoi ja seurassa matka taittui vikkelään. Ainoastaan navakka tuuli välillä kiusasi hentoja juoksijaneitejä. Oma juoksufiilis oli melko nahkea päivystysvuoron jälkeen ja sykkeet yrittivät pomppia liian korkealle. Fiilis oli kuitenkin kevyempi mitä senkertainen sykelukema näytti. HCR-lenkki huipentui minnekäs muualle kuin Olympiastadionille, josta tuliaisina toimme noin tuhat valokuvaa. Tukholman maratonille valmistautuvan Siirin kanssa päätimme vielä lähteä kunniakierrokselle Töölönlahden ja Tokoinrannan ympäri, joten päivän pitkikseksi tuli huikeat 27.5 km. Ei nyt ihan lepoviikon treeni, mutta fiilis vei mennessään!

Huopalahdessa virtaa riittää!

Puolimara onnellisesti takana - näyttävän maalintulon harjoittelua

Ihanan päivän kruunasin Salmisaaren Elixian infrapunasaunassa ja jotenkin kotimatkalla ajauduin ihastelemaan Stockmannille Liikkelle! –tapahtuman uusia juoksuvermeitä... Illalla palauttelin jalat sauna-merivesi –kombinaatiolla (kastauduin raputtomalta laiturilta polviin saakka – pidemmälle en vielä uskaltanut!) ja pitkillä venyttelyillä.

Sunnuntai olikin sään puolesta lauantain vastakohta: vettä ja harmaata taivasta. Heräsin jo reippaana aikaisin aamulla ja ehdin pakkailla talvikamppeet kesän tieltä. Uskon positiivisen ajattelun voimaan ja operaatiolla yritin jouduttaa kevään etenemistä edes millimetrillä.

Viikonlopun treeniteemana oli yhteistreenit ja sunnuntaiaamuna suuntasin Helsinki Half Marathonin yhteistreeneihin Eltsun kentälle. Yksin sateessa juoksut olisivat kuitenkin jääneet sohvan ja jääkaapin väliseksi tallusteluksi...

Paikalla oli todella mahtavasti porukkaa, joka jaettiin kolmeen ryhmään puolimaratonin tavoiteajan perusteella. Runner’s High’n valmentajista Aki Nummela veti vauhtiryhmä treenit, Matt Fox rauhallisempien etenijöiden harjoituksen ja keskiryhmän vauhdista vastasi Tapani Virtanen.

Treenin teemana oli intervallit.  Ensin juoksimme kevyen alkuverryttelyn stadionin maastoissa ja sen jälkeen alkuvenyttelyn jälkeen siirryimme radalle hiomaan juoksutekniikka koordein. Varsinaisena intervallitreeninä juoksimme ensin 2 x 6’ VK-vedot ja radalla jatkoimme 3’ – 1’ – 3’ – 1’ – vedoilla. Kaunis ajatus oli juosta maltilla VK-intervallit, mutta viimeisessä mopo vähän kiihtyi liikaa... Yhteistreenien ilo ja kirous: itsensä ylittäminen on välillä liian helppoa!

Alkuverkkaa Eltsussa Tapanin valvovien silmien alla. kuva: Helsinki Half Marathon


Edellispäivän tapaan jatkoin palauttelut Salmisaaren infrapunasaunassa venytellen. Tällä kertaa pääsin kotiin saakka ilman Stockmannin varikkopysähdystä.

Viikon treenisaldo:

Ma kevyt kävely 1.30 (8 km)
Ti PT-treenit salilla 1.00 + juoksuverkat matolla 20’ (3 km)
Ke LEPO
To LEPO
Pe LEPO
La Pitkä PK 2.55 (27.5 km) + venyttelyt 40’
Su HHM yhteistreenit: intervallit 1.15 (8.4 km) + venyttelyt 15’

Juoksua yhteensä 38.9 km

Yhteistreeneihin on loistava mahdollisuus jo keskiviikkona 9.4. jolloin Helsinki City Marathonin Kick-Off treenit starttaavat. Treenejä järjestetään viikoittain ja jokaisella kerralla on oma juoksuaiheinen teemansa. Sopivaa vauhtia löytyy sekä kokeneille kehäketuille että noviiseille. Tule mukaan! Treenien kesto noin 60 minuuttia ja hinta nolla euroa. Ensimmäiset treenit ke 9.4. Töölön kisahallilta klo 18!

Tällä aikataululla mennään kohti juhannusta:

Ke 9.4  klo 18 Töölön kisahalli: peruslenkki & lihaskunto
Ke 16.4 klo 18 Kaivopuisto: puolimaratonvauhti
Ke 23.4 klo 18 Pirkkolan Urheilupuisto: peruskestävyys/yhteislenkki
Ke 7.5   klo 18 Eläintarha (Vauhtitien portti): viime hetken HCR-valmistautuminen
Ke 14.5 klo 7.00 Töölön kisahalli/ Virenin patsas: HCM Kick Off -morning special: Rappujuoksua ja lihaskuntoa
Ke 21.5 klo 18 Espoo/Matinkylän uimaranta: HCM Kick Off goes Espoo: Yhteislenkki
Ke 28.5 klo 18 Töölön kisahalli/ Virenin patsas: Juoksuvoima
Ke 4.6   klo 18 Kaivopuisto: Vauhtileikittely
Ke 11.6 klo 7:00 Töölön kisahalli: HCM aamulenkki
Ke 18.6 klo 18 Paloheinä (ulkoilumaja): Maraton-special


Täggää treenikuvasi  #helsinkicitymarathon #hcmkickoff


TÄÄLTÄ saat lisätietoa yhteisharjoituksista.

Just show up!

Treeniterkuin,

Laura

Kommentit

Suositut tekstit