Nice at 7am: rise and shine! #morningrun

Palautuminen Helsinki Half Marathonilta sujui fyysisesti tavallista vauhdikkaammin, koska kisasta jäi viimeisten kilometrien loppurutistustempoilut kokonaan pois. Kropassa kyllä tuntui, että olin tullut maaliin 180 sykkeillä normaalin 195 sijaan. Henkisellä puolella palautuminen oli yhtä jäkittävää tuskaa ensimmäiset 30 tuntia. Kiirastulen päätteeksi sunnuntai-iltapäivänä löysin henkiseen ahdistukseen sopivan lääkkeen Helsinki-Vantaan lentokentältä: käteen Nizzan koneen boarding pass ja lasi proseccoa. Oli henkisesti täysin valmis irtiottoon ja tanssin täyttämä viikko Nizzassa oli kuin luotu tähän tehtävää.

Miniylimenokausi alkoi tästä!

Sunnuntai-ilta Nizzassa


Sunnuntai olikin matkustuspäivänä lepopäivä. Maanantaina ehdin venytellä ennen ensimmäistä tanssituntia ja tanssitunnin pitkä alkulämmittelyosuus palautteli liikeratoja mukavasti. Lämpö teki todella hyvää ja yllättävän nopeasti elimistö sopeutui lähes +30 asteen helteeseen. Oli ihan mieletöntä hikoilla treeneissä kuin pieni possu uunissa!

Melkein jätin lenkkarit kotiin, mutta onneksi en sentään. Kahdenkymmenen tanssikurssilaisen reissulle mahtui tietenkin pari juoksuun hurahtanuttakin, joten jo Helsingin lentokentällä minut oli ylipuhuttu aamulenkille. Suostutteluun ei tosin vaadittu kovinkaan kovia neuvottelutaitoja. 


Nice life!

Tanssiviikon toisen päivän tunnit olivat vasta iltapäivällä, joten päätin suunnistaa heti aamusta viikon ensimmäiselle juoksulenkille. Treffit oli sovittu seitsemäksi rantabulevardille ja herätyskello oli soimassa aamukuudelta. Minut kuitenkin herätettiin höyhensaarilta jo aamuviideltä, kun havahduin kesken unien hirveään mekkalaan. Ranskalaiseen tapaan kadulla on käynnissä perusteellinen avioparin välienselvittely – siis klo 05 aamulla. Pari minuuttia jaksoin kuunnella suoraa huutoa ja lopulta päätin yhtyä eteläeurooppalaiseen mekkalaan huutamalla parveekkelta ystävällisesti ”Silence, s’il vous plaît!” Pari siirtyi selvittelemään välejään kulman toiselle puolelle täysin samalla äänenvoimakkuudella. Huoh. Onneksi aamulenkki pelasti nahkeasti ja aivan liian aikaisin startanneen päivän.

Port LympiaLa Promenade du Paillon

Pää oli lauantain jäljiltä vielä sopivan tyhjä, joten annoin itseni haahuilla ihan päämäärättömästi Nizzan rantoja pitkin, pysähdellä minuutin välein kuvaamaan puistojen kukkaloistoa, seikkailla vanhan kaupungin kujilla ja lopulta kiivetä hitaasti kiiruhtaen Colline du Chãteaun päälle ihastelemaan huikeita aamumaisemia. Venyttelin, kun siltä tuntui, ihastelin sopivan välimatkan päästä täydellisiä treenimaisemia (tällä tarkoitan uintitreeniään lopettelevaa triathlonistia) ja lopulta eksyin kahvilaan istuskelemaan ja syömään pientä aamupalaa. Tätä loma pitääkin olla: sivistynyttä hunningollaoloa.


Colline du Chateau

Näköalatasanteella

Reissun aika kuvia tuli otettua muutaman gigan edestä. Varoitan jo etukäteen, että tulevien päivien postaukset saattavat aiheuttaa akuuttia matkakuumetta :)

-Laura <3

Kommentit

Suositut tekstit