Yllytyshullun unelmista totta: Tour du Mont Blanc!

Tänään on kulunut viikko Berliinin katastrofiviikonlopusta. Pöllämystyneenä olen pyörinyt kotona, käynyt töissä, yrittänyt leikkiä normaalia ihmistä ja inspiroitua lähestyvästä keväästä. Juoksemaan ei ollut mitään asiaa, koska kuukausi sitten mäkitreeneissä  kipeytynyt vasen pohje hirtti kisan jälkeen kokonaan kiinni ja kävelykin tuotti tuskaa. Jouduin kohtaamaan pahimman painajaiseni: ainoa sopiva treenimuoto puolikkaan jälkeisinä päivinä oli VESIJUOKSU! Kenellekään ei tule yllätyksenä, että ladoin treenipäiväkirjaan viisi peräkkäistä lepopäivää... Ennätys sekin.

Käsittelin juoksua seuranneet tunteet kypsästi ja lakaisin koko sotkun maton alle. Viiden päivän mököttämisen ja kattoon syljeskelyn jälkeen juoksuhalut alkoivat vähitellen herätä ja otin pään pensaasta pois. Venyttelin pohjetta kevyesti ja hoivasin kovia kokenutta soleusta jääpalahieronnalla. Kovemmat aukaisut jätin urheiluhierojan päänvaivaksi. Ihanien juoksuystävien ansiosta jaksoin jo eilen raahautua Nuuksioon ulkoilemaan ja tänään pääsen aurinkoiselle yhteislenkille Karoliinan ja Katrin kanssa.

Onneksi katupuolikkaiden lisäksi minulla on kesälle aivan erityinen projekti, joka alkoi jo viime jouluna. Olen halunnut kirjoittaa projektista blogiin jo aikaisemmin, mutta päätin talven keskittyä täysillä Berliinin puolikkaalle, ja olen pitänyt iloiset uutiset pienen piirin tietona.
Näiden sanojen seurauksena puolet lukijoista luulevat minun jatkavan juoksubloggaajien vauvabuumia. 

Huoli pois! Saanko esitellä: #prjctTdMB!

Project Tour du Mont Blanc - Mallorca oli vasta alkusoittoa!


Mystisen kirjainyhdistelmän taakse kätkeytyy monivuotinen haaveeni matkustaa Alpeille. Toistaiseksi olen joutunut ihailemaan mantereemme kaunotarta lentokoneen ikkunan läpi. Joulukuussa silmiini osui KPK24/7-sivustolla Anna ja Janne Marinin (aka Ultramarinien) projekti Alppimentorit: kaksi kokenutta ultrajuoksijaa, kymmenen mentoroitavaa ja Alppien Tour du Mont Blanc. Kommentoin linkkiä lyhyesti ja ytimekkäästi: "Kyllä kolahti!"

Ja kolahtihan se. Kaksi viikkoa mietin osallistumistani. Kauden treenit olivat alkaneet mukavasti ja tähtäin oli tiukasti puolikkaan ennätyksen parantamisessa. Neljä lähes maratonin mittaista päiväetappia jalkoja rassaavissa nousuissa ja laskuissa tuskin tekisivät minusta nopeampaa puolimaratoonaria. Viime kesän tunturipuolikkaat painoivat jaloissa pitkään. Toisaalta Mallorcan vaellusviikon jälkeen juoksu kulki kuin unelma, vaikka helteisinä päivinä huhkin Tramuntana-vuoriston rinteitä ylös-alas 5-6 tuntia päivässä. Punnitsin loukkaantumis- ja ylirasitusriskejä. Lopulta haasteista ja hullutuksista nauttiva yllytyskaheli endorfinisti totesi, että olen törppö, jos en lähde näin ainutlaatuiselle matkalle mukaan. Lyhyen sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen olin messissä!

Täpinöissä BCN-HEL -lennolla :)


Kesäkuussa lennähdän 11 huipputyypin kanssa Ranskaan, jossa tavoitteemme on juosta Mont Blancin ympäri neljässä päivässä. 147 kilometriä, 9500 nousumetriä ja saman verran laskumetrejä. Kolme yötä vuoristomajoissa ja kaikki paitsi ruoka kannetaan mukana.

Toim. huom. Viime vuoden pisin lenkkini oli 27 kilometriä... Miten niin yllytyshullu?

Kilometrit tai nousut eivät pelota minua. Olen lapsesta lähtien tehnyt tuntien vaelluksia soilla ja tuntureilla - 15-vuotiaana kuusituntiset vaellukset olivat normaalia hiihtäjän treeniä. Suurin haaste ovatkin tuhannet laskumetrit. Mallorcan reissulla köpöttelin yhtenä vaelluspäivänä noin 1300 laskumetriä ja reidet olivat ihmeissään. Saa nähdä mitä koivet suhtautuvat melkein kymmeneentuhanteen laskumetriin. Treeniä tarvitaan. 


Malminkartanossa lentoon lähdössä. kuva: Janne Marin


Olen kirjoittanut talven aikana päiväkirjamaisia merkintöjä alppiprojektin alkutaipaleelta. Muiden treenihöpinöiden seassa palaan alppiprojektin ensimetreihin ja päivitän kuulumisia matkan etenemisestä. Treeneissä ei todellakaan vedetä TV kovaa ja varustekaappiin on eksynyt kaikkea omituista sauvoista alkaen. Opin joka päivä uutta. Toukokuun loppuun saakka tasapainoilen vuorenharjanteella ja Alppien lisäksi valmistaudun 21.5. juostavalle Brooklynin puolikkaalle. Katukisojen osalta pää on kuitenkin nollaantunut niin tehokkaasti, että olen todella kiitollinen mieltä piristävästä huikeasta lisähaasteesta.


Kohti uusia haasteita


Tunnelin päässä valoa näkien,
LauraKommentit

Suositut tekstit