Kuvamatkan kakkososa: Stockholm, Amsterdam, New York - ja Viikki

Tervetuloa jatkolennolle Tukholmasta Amsterdamin kautta New Yorkiin. Luvassa monta kympin kisaa, kauden viimeinen puolimaraton ja kauniita loppuvuoden juoksu- ja pyöräilymaisemia.

Heinäkuu


Treeniä, treeniä, treeniä – hitaasti mutta varmasti juoksu alkoi tuntua taas omalta lajilta. Kävin heilumassa paljon tanssitunneilla ja tiukoilla kahvakuulacoretunneilla Happy Soulissa. Kuun puolivälissä jaksoin vetää pitkästä aikaa ensimmäiset treeniöverit: kahvakuulatunti, hullunraskas core ja päälle 14 kilometrin juoksulenkki. Hello, my dear endorphins!  Kuun lopulla juoksin pitkästä aikaa ensimmäisen oikean pitkiksen Hollannin helteissä ja 25 kilometriä sujuivat melkoisissa kiksufiiliksissä. Julistin itseni parantuneeksi. Tiesin, että olisin suoriutunut hyvänä päivänä maratonistakin. Päätähtäin oli kuitenkin suunnattu ihan muille matkoille.

Helteinen heinäkuu

Elokuu


Elokuuhun starttasin lomatunnelmissa. Työpaikan vaihdoksen vuoksi vuosilomaa oli kertynyt kokonaista viisi päivää! Yhdellä viikolla ei pitkälle pötkitä, joten otin palkatonta lomaa vielä toisen viikon. Vietin ystävien ja maailman parhaan isännän kanssa aivan mahtavan viikonlopun Hangossa, jossa järjestettiin Poker Run oheisohjelmineen. Pala Ibizaa oli saapunut Suomeen – ja onneksi ilman Paris Hiltonia! Hangon rannoilta löysin upeat juoksureitit ja viikonlopun kruunasi kolmetuntinen suppausreissu Itämeren leppeillä aalloilla. 

Lomanaloittajaisviikonloppu Hangossa

Juoksun osalta elokuu oli kymppien kuukausi: Runner’s Twilight Pirkkolassa – Midnattsloppet Tukholmassa – Midnightrun Helsingissä. 50:32 – 49:56 – 49:09. Jälkimmäinen Helsingissä juostu aikana on kympin virallinen ennätys. Tukholmassa oli kieltämättä mielettömät bileet: 35 000 juoksijaa Södermalmin kaduilla, mahtava kannustus ja tiukimmassa nousussa strobot ja konfetit tahdittivat menoa. Kaikki kannustus oli tarpeen, koska reitti oli hurjine nousuineen raskas.

Kympin kisoja: Midnattsloppet Stockholm ja Midnightrun Helsinki

Syyskuu


Syyskuussa halusin nauttia juoksemisesta niin paljon kuin mahdollista. Olin joutumassa lokakuussa uuteen nilkkatoimenpiteeseen Meilahteen ja juoksin kuin viimeistä päivää. En malttanut levätä. Juoksu maistui upeassa syksyn väriloistossa, jonne pakenin työn rasituksia. 

Syyskuun juoksufiiliksiä

Syyskuun ehdoton kohokohta oli pikainen viikonloppureissu New Yorkiin, jossa täsmäshoppasin Lululemonia, pyörin sekopäisenä Century 21:ssa ja nautiskelin Keskuspuiston aamulenkeistä matkakaverini kanssa. Ja ne Organic Avenuen ja Juice Pressin smoothiet – olin taivaassa! Pala sydämestäni jäi taas pilvenpiirtäjien ympärille keikkumaan. Täytynee hakea palanen takaisin kotiin huhtikuussa, jee!

New York, New York - I'll be back in April!


Lokakuu


Elokuun ahkera kisailu ja syyskuun treeni-iloittelu työ- ja matkarasituksineen kostautuivat lokakuussa. Askel alkoi painaa pitkillä lenkeillä. Lyhyemmissä VK- ja vetotreeneissä jaksoin kuitenkin vielä tsempata enkä ollut pienestä väsymyksestä huolissani. Syksyn tähtäin oli asetettu Amsterdamin puolimaratonille, joka meni kuitenkin päin prinkkalaa. Reilun viiden kilometrin jälkeen jaloista loppui puhti, hengitys ei toiminut, kylkeen pisti ja panta pään ympärillä alkoi kiristää metri metriltä yhä enemmän. Kisa oli ensimmäinen, jossa harkitsin jopa keskeytystä. En antanut kuitenkaan periksi. Maaliin saavuin ajassa 1:52:50 ja tavoiteltuun ennätykseen jäi matkaa melkein viisi minuuttia. Puolimaratonin maaliviivalta tie vei jälleen Meilahteen ja pitkälle juoksutauolle – toivottavasti nilkan verisuonimöykky on taas pikkuisen pienempi.


Syksyn väriloistoa ja Amsterdamin väsynyt puolimaraton


Marraskuu


Marraskuun alku oli ankea. En voinut juosta. En jaksanut juosta. Töissä oli kiirettä. Pimeys otti päähän. Oma PT oli myös sairaslomalla. Onneksi aurinkoiset viikonloput pelastivat minut. Löysin Viikin upeat juoksumaastot ja pyrähtelin lintutornilta toiselle ihailemassa käsittämättömän kauniita auringonlaskuja. 

Marraskuun huikeat viikonloput

Joogasin, venyttelin ja pyöräilin – ja lopulta palasin juoksun pariin. Pääsin ensitoimina vetämään Asicsin HCR-yhteislenkkiä Mikonkadun Intersportilta ja vetäjäkin selvisi kympin juoksu-urakasta. Kiitos kaikille mukanaolleille innostuksesta ja tarttuvasta iloisuudesta! Lisätsemppiä sain HCR Street Teamin ensimmäisestä tapaamisesta. Päätin alkaa rauhoittaa työtahtia ja tulevilta kuukausilta siivosin kalenterista viikonlopputyöt pois.

Marraskuun treenejä


JoulukuuTäysi tohina päälle! Pääsin palamaan jälleen normaalien juoksutreenien pariin kuuden viikon kärvistelyn ja tuskailun jälkeen. Tykkään talvesta ja lumesta, mutta nyt toivoin, että leuto sää jatkuisi vielä pitkään. Joulu ja uusi vuosi tarjosivat mukavan rikkonaiset työviikot, ja pääsin tekemään laadukkaita VK-treenejä. Vaikeiden viikkojen jälkeen olin jälleen kunnossa ja valmiina uuden vuoden haasteisiin!

Talvijuoksua Suomessa, rapapyöräilyä Hollanissa ja unelmointia NYC:n maratonista vuonna 2014!


Miten teidän treenivuosi sujui. Mikä oli vuoden kohokohta? Entä pahin pettymys?

Matkanjohtajanne kiittää ja kuittaa,
Laura


Kommentit

Suositut tekstit