Vielä kolme kuukautta Helsinki City Runille!

Treenirintamalla olen vetänyt viimeisen kahden viikon aikana nollasta sataan. Tai oikeastaan yhtenä päivänä urku auki ja muina päivinä kevyesti joko valmistautuakseni juoksukisaan tai palautuakseni siitä. Odotan jo malttamattomana kunnon treenikauden alkua, jolloin valmistautuminen kohti kevään Helsinki City Runia pääsee uudestaan kunnolla käyntiin! Tänään kevään päätavoitteeseen on tasan kolme kuukautta – missä vaiheessa oma valmistautumisesi on kevään ja kesän juoksitapahtumiin?

Viikko 5


Maanantaina viikko starttasi todella kankeissa tunnelmissa. Olin edelleen totaalisesti jumissa edellisviikon salitreenissä, jossa tuli vedettyä leukoja ja väännettyä penkkipunnerruksia pari kierrosta liikaa. Myös reidet huusivat hoosiannaa autoon vääntäytyessäni. Treeni ei ollut varsinkaan jaloille suunnattoman rankka, mutta pitkän salitauon jälkeen lihakset heittäytyivät todella hankaliksi. Lihasjumeja kävin hellimässä kevyellä hölkkä-kävelylenkillä Olympiastadionin ja Keskuspuiston maisemissa. En malttanut myöskään olla menemättä Olympiastadionilla järjestettyyn Lavli-iltaan, jossa shoppasin pari ihanaa treenitoppia. 

Lorna Jane –merkistä on tullut aivan ehdoton suosikkini sekä salilla että sportchic-pukeutumisessa. Rehellisesti sanottuna en mitään muuta osaa pitäkää päälläni kuin urheiluvaatteita... Lavli-illassa olisi ollut tarjolla myös kaksi lihaskuntotuntia, mutta käsivarteni olisivat hermostuneet totaalisesti, jos olisin jäänyt heittelemään Fitbagiä!

Maanantai-illan shoppailua Lavli-illassa

Tiistai oli pakollinen lepopäivä, koska töitä painoin kahdesti kellon ympäri ja vähän ekstraakin. Keskiviikon nukuin ja illasta sain väännettyä itseni kevyelle herättelevälle kävelylenkille.

Torstaina oli sitäkin ihanampi palata takaisin treenien pariin. Intoa olisi ollut vaikka muille jakaa, mutta käsijarru oli pidettävä päällä ennen sunnuntain juoksukisaa. Kävin töiden jälkeen Hyvinkään Ladyatlaksessa tekemässä kevyen, ehdottoman aerobisen juoksulenkin matolla, josta jatkoin vielä rauhalliselle joogatunnille. Illan kruunasi hiljainen hetki infrapunasaunassa. 

Juoksua, joogaa ja infrapunasaunaa torstai-illan iloksi


Treenien jälkeen tieni vei vielä Intersportiin, josta en oikeasti olisi tarvinnut mitään, mutta mukaan tarttui mielettömät pinkit Zero Pointin kompressiosukat ja Buffin Suomi-huivi. Normaalisti suosin 2XU:n kompressiosukkia, mutta pinkki väri vei voiton!

Pinkit kompressiosukat - me likey!!!


Illalla tajusin vihdoinkin, että viime päivien syömiset olivat olleet huonoissa kantimissa. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä mätin töissä tyytyväisenä lohturuokaa Riisifruteista jäätelöön, mutta sen jälkeen syömiset olivat unohtuneet. Illalla tankkailin Innocentin mangosmoothieta ja seuraavana päivänä herkuttelin tyytyväisenä pari ylimääräistä palaa leipää ja tuoremehua työpaikan aamukokouksessa. 27.5 kilometrin kisa siinteli edessä sunnuntaina ja nyt oli viimeiset hetket täyttää elimistön energiavarastoja. 

Perjantaina oli matkapäivä Amsterdamiin ja istumissa autossa, lentokoneessa ja junassa riitti. Lauantaina juoksentelin vain kevyen lenkin ja puistossa tein kevyitä koordeja ja liikkuvuusharjoitteita. Tästä on alkanut muodostua itselleni oma pieni kisaa edeltävä rutiini.

Sunnuntaina sainkin päästellä juoksuhalut valloilleen. Kisaraportti ihanalta Midwinter Marathonilta löytyy TÄÄLTÄ!

Takana 27.45 km - naamasta näkee, että maaliviiva voisi tulla jo!


Ma Kevyt kävely-hölkkälenkki 30’ (3.5 km)
Ti LEPO
Ke LEPO
To Juoksu PK 50’ (7.0 km) + jooga 60’ + infrapunasauna 20’
Pe LEPO
La Kevyt herättälevä juoksulenkki + koordit ja venyttelyt 40’ (5 km)
Su Midwinter Marathon Asselronde 2:26:04 (27.5 km)


Viikko 6


Viikko alkoi onnellisissa merkeissä. Palautuminen kisasta oli alkanut jouheasti ja ainoastaa polvet vähän jurputtivat vastaan portaissa kävellessä. Tein maanantaina kevyen kävelylenkin huikeassa auringonpaisteessa. En olisi halunnut palata Hollanista koti-Suomeen!

Kauneutta Hollannin nummilla


Tiistaina jatkoin palauttelua. Töissä aloitin uudessa työpisteessä ja kaoottisen ensimmäisen päivän jälkeen oli ihana päästä tuulettumaan ystävän kanssa lenkille uusiin maisemiin. Kartanlukijani meinasi tosin eksyä Pikku-Huopalahteen.

Keskiviikkona minulla oli harvinainen ja ihana arkivapaa. Heti aamusta lähdin salille, jossa minulla oli personal trainerini kanssa tapaaminen. Treeneissä otimme paljon tavallista kevyemmin. Yläkroppani ei ollut vieläkään palautunut lähes kahden viikon takaisesta röykytyksestä. Leuanvedot eivät onnistuneet ja vasemmalla teres-lihaksissa tuntui häijyä kipua. Rintalihakset saivat keppiä liikkuvuuden parantamiseksi ja lopulta penkkipunneruksetkin alkoivat onnistua. Kyykkyjä tein maltilla.

Salilta ajelin Uimastadionin parkkipaikalle. Jatkoin luppoajan täytteeksi kävellen kohti Meilahtea, jossa minulla oli nopea polikliininen kontrollikäynti. Nilkkaani pesiytynyttä verisuoniepämuodostumaa hoidettiin kahdesti viime vuonna skleroterapialla ja nyt nilkasta pitäisi kaivaa vielä verisuonen sisälle pesiytynyt 6 mm kivi pois. Katsotaan mitä tohtorit pelastusoperaatioksi keksivät. 

Keskuspuistossa nähtyä :)


Meilahdesta jatkoin ratikalla matkaani Töölöön, jossa kävin syömässä ihanassa Tin Tin Tangossa myöhäistä lounasta. Hemmottelu jatkui kosmetologikäynnillä ja kevään ensimmäiset tulppaanitkin tarttuivat mukaan Runebergin Kukasta. Nopeasti kotiin, varusteiden vaihto ja auton nokka kohti Pirkkolaa. Oli aika palata vihdoinkin juoksun pariin! Maraklubin treeneissä ohjelmana oli 35 minuutin VK-kontrollijuoksu Pirkkolan kolmosella. Muut kontrolloivat, mutta minä hölköttelin oman rauhallisen PK-lenkin. Jalat olivat pitkästä päivästä väsyneet ja sykkeet pomppivat kymmenen pykälää tavallista korkeammalla.

Torstaina päätin levätä, koska olin väsynyt. Syykin selvisi seuraavana aamuna, kun heräsin lihakset kipeinä, pää tukkoisena ja kurkku kaktuspallona. Sinnittelin töissä puolella aivokapasiteetilla – juuri silloin, kun olisin tarvinnut 110% käyttööni. Onneksi edessä oli viikonloppu!

Lauantaina vointi oli jo asteen parempi. Pikkupiru olkapäälläni kuiskutteli sulosanoja juoksukavereiden yhteistreeneistä Pirkkolassa ja tanssitunneista Aleksanterin teatterilla. En halunnut kuitenkaan riskeerata terveyttäni ja palautumista viikonlopun kisasta ja päivä sujui sohvalla jumittaen. Onneksi urheiluhullu sai korvaushoitoa talviolympialaisista. Päivän aikana Aikku taisteli hienosti yhdistelmähiihdossa, Hollanti nappasi upean kolmoisvoiton miesten 5000 metrin luistelussa ja ihana Ole Einar Björndalen putsasi kultamitalin palkintokaappinsa miesten ampumahiihdon pikamatkalla – 40-vuotiaana kuudensissa olympialaisissaan! Huippua!


Olo oli sunnuntaina jo paljon parempi – ainoastaan kurkku oli vielä hieman karhea. Kävin ystäväni kanssa rauhallisella sauvakävelylenkillä, ja kalenteriin taisi livahtaa sekä juhannusvaellusreissu Lappiin tai Sveitsiin ja kesäinen suppausviikonloppu Hangossa... Corenaisten ajatukset olivat vauhdissa, mutta muuten emme pitäneet kiirettä. Pieni kävelylenkki teki tosi hyvää - tauti on pian selätetty! Muutaman päivän otan vielä rauhallisesti joogaillen ja kävelylenkkeillen ennen kunnon rähinätreeneihin palaamista.

Semi-talvi ja semi-hiihtoa Kallahdessa


Ma Palauttava kävelylenkki 55’ (5 km)
Ti Kevyt kävelylenkki 70’ (7.5 km)
Ke ap. Kevyt salitreeni 95’ (liikkuvuus, penkkipunnerrus, leuanvedot, etu-, taka- ja valakyykyt) + kävelylenkki Keskuspuistossa 40’ (4 km) + ip. Maraklubin juoksutreenit Pirkkolassa VR + kevyt PK + VR 85’ (10.5 km)
To LEPO
Pe LEPO – flunssan parantelua
La LEPO – flunssan parantelua
Su Kevyt sauvakävely 75’ (7.2 km)        
Treenitsemppiä kaikille! Muistakaa käydä ilmoittautumassa HCR:lle – juoksutapahtumaan ilmoittautumista parempaa treenimotivaattoria saa etsiä!

TÄÄLTÄ pääset mukaan!

Matkalla Olympiastadionin maaliviivalle,
Laura

Kommentit

Suositut tekstit