AB-solutely fabulous & AB-static challenge

Olen haasteihmisiä. Tipaton tammikuu - checked! Herkuton helmikuu – checked! Herkutonta linjaa tosin jatkan maaliskuun ensimmäisen viikon, koska Mastercarditonta maaliskuuta (siis shoppauslakkoa) ei todellakaan voi aloittaa ennen kuin Go Expo –messut ovat ohi. 

Tipattoman tammikuun ja herkuttoman helmikuun ajan osallistunut myös Ido Portalin 30/30 Squat Challenge -haasteeseen. Tämäkin haaste on virallisesti ohitse – syväkyykkäilyt eivät tietenkään lopu 30 päivän täytyttyä – joten on aika keksiä maaliskuulle uutta virallista haasteajanvietettä.


Helmikuun haasteni - suosittelen!Bongasin tämän helpon ja hauskan haasteen Lorna Janen Facebook-sivuilta: An LJ Ab Challenge

Maaliskuun haaste

Juoksijalle rautainen keskivartalon hallinta on erittäin tärkeää. Aikaisempina vuosina kävin melkein viikottain rankoilla Core-tunneilla, joilla naama punaisena ähisteltiin oikeasti melkein kokonainen tunti vatsalihaksia ja selkälihaksia. Loppuaika nostatettiin tietysti sykettä kyykkyhypyillä, yleisliikkeillä ja sivuttaisloikilla! Core-tuntien loputtua oman coren vahvistaminen on jäänyt satunnaiseksi hooveroinniksi silloin kun keskivartalo on sattunut mieleen muistumaan.

On aika tehdä parannus! Haasteessa on kolme liikettä: jalannostot, perinteiset vatsarutistukset ja lankku.

Liike helpottuu mitä pienemmässä kulmassa jalat ovat. Tärkeää on pitää alaselkä tiukasti maassa kiinni!

Hooverit: muista lapatuki. Alaselkä ei saa päästä notkolle.


Hoovereita voi varioida mielensä mukaan esimerkiksi nostamalla vuorotellen jalkoja tai käsiä irti lattiasta. Perinteisen lankun lisäksi kylkipito on myös loistava keskivartalon vahvistaja. Tässä linkki Sykeportin sivuille, joilla juoksuvalmentaja Jouni Leppäsaajo näyttää tutusta kylkipidosta kaksi haastavaa versiota:

Juoksijan lihaskuntotreeni: kolme variaatiota kylkipitoon Oletko messissä? #ljabs

Tiukassa one-pack –kuosissa paistatellen,
Laura

Lähteet:
Leg lift ja Hoover -kuvat ovat Women's Health sivuilta.

Kommentit

Suositut tekstit