HCR:n jälkeinen maanis-depressiivinen viikko: HCM Kick-Off, mäkitreeniä ja raakaruokaa

Miten teillä on palautuminen sujunut Helsinki City Runista? Itselläni juoksusta toipuminen kesti tavallista pidempään ja viikko sitten olo alkoi olla jo hieman epätoivoinen. Mikään ei vain kiinnostanut. Lenkille lähteminen tai lähtemättä jättäminen oli samantekevää. Olisin olettanut fiilisten olevan euforisempia – juoksin sentään uuden puolimaratonin ennätyksen! Olin kuitenkin väsyksissä pitkästä kotimatkasta, aikaerosta ja kertasysähdyksestä takaisin arkeen. Ja ilmassa oli myös ripaus runner’s blues –melankoliaa. Yksi HCR Street Team –kausi oli jälleen takana ja oli aikana suunnata kunnianhimo ja tavoitteet kohti kesäkuun Helsinki Half Marathonia. Onneksi yksi upea aurinkoinen päivä ystävien ja uuden inspiraationlähteiden parissa riitti palauttamaan endorfinistin hyvänolon lähteille!

HCR:n jälkeinen elämä starttasi siis hieman nahkeissa tunnelmissa. Puolimaratonin jälkeinen päivä sujui töissä huhkiessa aamusta iltaan ja illasta aamuun. Maanantaille olin varannut puolentoistatunnin hieronnan HE Fysioon, jossa niska-hartiaseudun lihakset saivat reippaampaa kyytiä ja jalat hellempää palauttelua. Illasta ei jäänyt liikaa muistikuvia – taisin nukkua koko illan hieronnanjälkeisessä nirvanassa ja päivystyksenjälkeisessä koomassa?

Vapaapäivän hemmottelut


Tiistaina hyppäsin takaisin juoksulenkkareihin. Sateisen päivän jälkeen taivas kirkastui ja iltataivas hehkui huikean punaisena. Harmitti, että kerrankin jätin kameran kotiin! Komeista maisemista huolimatta juoksu oli ensimmäisten kilometrien jälkeen edellisen puolimaran jälkeisen lenkin toisinto: energiat loppuivat jaloista totaalisesti kesken. Antautuneena ja väsyneenä raahustelin kotiin upean ilta-auringon alla.

Keskiviikko sai reippaan startin.Ylitin itseni ja kipitin klo 07 AAMULLA Töölön kisahallille: pääsin kerrankin osallistumaan HCM Kick-Off –treeneihin! Samuli Vasalan johdolla lenkkeilimme tuttuja reittejä Töölönlahden ja Eläintarhanlahden ympäri. Alkuverkkailun jälkeen suuntasimme minnekäs muualle kuin Olympiastadionille tekemään porrasjuoksutreeniä. Huh, aamuaurinko ja tyhjä Olympiastadion – aika huikea kombinaatio!

Hyvää huomenta, Helsinki! Kohta juostaan!


HCM Kick-Off: Aamulla heti klo 07 lenkillä ja Olympiastadionilla porrasjuoksutreeneissä!


Illalla olikin edessä vihdoinkin paluu rakkaan Maraklubin treeneihin. Ennen juoksua kävin poikkeuksellisesti hieronnassa, jossa jatkettiin jumiutuneiden niska-hartiaseudun lihasten pehmentämistä. Joskus on hyvä käydä tiiviimmällä hierontajaksolla ja loman jälkeistä elämää piristämään olin varannut viisi 45 minuutin hierontaa. Hieronnan päätteeksi uinuvat jalat saivat kevyttä ravistelua. Olo oli kuin huippu-urheilijalla (ainakin melkein...), kun marssin hierontapöydältä juoksutreeneihin. Paloheinässä teimme hyvät verkat koordeilla ja varsinaisena treeninä oli mäkitreeni. Itse tyydyin – ja vapaaehtoisesti hyydyin – kevyempää treeniversioon: 3 x 1’ mäkivedot pitkällä kävely- ja hölkkäpalautuksella. Toinen setti koostui neljästä puolen minuutin vedosta loivempaan mäkeen. Ei tuo juoksu mitenkään rentoa ollut, myönnettäköön. Parasta antia illassa olivat kaverit ja kesäinen shortsikeli!

Torstaina ja perjantaina kärvistelin kotona. Olo oli niin henkisesti kuin fyysisestikin nuutunut ja itsepintainen päänsärky kiusasi. Torstai oli vielä toivoa täynnä ja jo töissä ladoin treenivaatteet niskaan. Parhaat energiat jäivätkin kehä kolmosen ruuhkaan ja treenivaatteissa sohvalla lötkötetyn illan jälkeen luovutin. Ja niin tein perjantainakin. Puolentoistatunnin lenkki ei vaan jaksanut kiinnostaa pätkääkään.

Onneksi on aina viikonloppu, ystävät, aurinkoinen Helsinki ja innostavat ihmiset. Lauantaina osallistuin Heidin Kaapelitehtaalla järjestämään hyvinvointipäivään, jossa reippaana aiheena olivat kahvakuula ja raakaruoka. Ensimmäisen kanssa olemme vanhoja kamuja, mutta raakaruoka oli uusi tuttavuus.

Hyvinvointipäivä ja arjen kauneutta


Päivä alkoi Four Sigma Foodsin Sport Herbs -juomalla, jonka maku jakoi osallistujien mielipiteet. Hmm, ehkä smoothien seassa? Uusin supervoimin kahvakuulailimme tunnin verran. Heidi lupaili keskivartalopainotteista treeniä, mutta kyllä niitä kyykkyjä riitti! Tein liikkeet rauhallisesti jalkojen vointia kuulostellen ja vasta punnerruksissa ja vatsoissa tsemppasin reippaammin. Hot Kettlebell –tunnilla hiki lensi! Päivää jatkoimme vihersmoothiella ja raakalasagnella. Yep yep, Ravintolapäivän kunniaksi minä kokkasin! Olen niin ylpeä itsestäni. Päivä oli tosi hauska ja inspiroiva ja kävelin ulos Kaapelitehtaalta melkein uutena ihmisenä.

Iltateeksi Four Sigma Foodsin Instant Reishi -juomaa. Luvataan parantavan unta ja vähentävän stressiä. Testiin!

Omat kokkailut - "I only have the kitchen because it came with the house"


Treenipäivän oli tarkoitus jatkua ystävän kanssa Aleksanterin teatterilla kahdella tanssitunnilla, mutta OMG...teatterin ovi oli lukossa ja Facebookin statuspäivystysten perusteella rakas opettajamme näytti nauttivan Nizzan auringosta. Reippaat rouvat eivät tästä hätkähtäneet. Kassista kaivettiin yksi pari upouusia ja toinen pari hiemn vanhempia Nimbuksia ja treenikaksikko suuntasi auringossa kiiltävät Asicsit jaloissa kohti Kaivopuistoa ja Espaa. Päivä oli aivan mahtava ja Ravintolapäivä oli houkutellut kantakaupungin täyteen väkeä. Kesä! Matkalla stoppasimme Fashiontaivaassa hypistelemässä Lorna Janen uutuuksia – kiitos mukavan treenihien shoppailut jäivät yhteen juoksupaitaan ja rannekkeeseen. Pffff! Lopulta juoksimme rauhallisesti reilun viiden kilometrin lenkin.

Minun Helsinki City Marathon -Nimbukset

Tuliaiset Honolulusta: ystäväni upouudet Nimbus16 - mielettömät värit! Tietty minulla on samanlaiset!


Kotiin päästyäni oloni oli inspiroitunut, reipas ja onnellinen. I was back on the track! Treeniohjelman silmäily antoi minulle sopivaa iltapuhdetta. Kävin iltatreeninä juoksemassa vielä kaksi 20’ VK-vetoa, joista ensimmäinen maltilla ja toinen vähän reippaammin. Juoksu kulki aivan mielettömän hyvin ja lopussa pääsin kevyesti rullailemaan lähes puolimaravauhtia, vaikka sykerajoista oli yksiselitteliset ohjeet. Voi sitä onnea, kun parin plääh –päivän jälkeen pääsin taas fiilistelemään upeaa kesää ja uimaan mukavissa endorfiiniövereissä.

Suosikkimaisemissa


Sunnuntaina minun ei pitkään tarvinnut etsiskellä treeni-intoa. Jo puoli kymmeneltä olin kompressiosäärystimet ojossa juoksupoluilla: kevyt PK, joka venähti hieman aiottua pidemmäksi. Annoin sen anteeksi, koska keskellä viikkoa tuli sluibailtua oikein kunnolla.

Sunnuntai pitkikseltä bongattuja orvokkeja


Hip hei, tästä nyt rennosti rullaillen kohti seuraavaa tavoitetta eli Helsinki Half Marathonia! Kuka on tulossa? Aikatavoitteita? Jotain 1:45 –alkuista olisi aika huikeaa – toivottavasti kelit tästä vähän viilenevät!

Huh, onko vähän liikaa? Ilmoittautuminen on auki vielä 28.5. saakka!


Kesäterveisin,
Laura

Ma Hieronta 1.30
Ti Kevyt PK juoksu-kävely .35 (4.6 km)
Ke ap. HCM Kick-Off: reipas aamulenkki Töölönlahdella ja porrasjuoksua Olympiastadionilla .45 (6 km)
ip Hieronta .45  + Maraklubin treenit: VR + mäkivedot kevyesti + VR 1.25 (8.3 km)
To LEPO
Pe LEPO
La Kahvakuula 1.00 + kevyt PK .40 (5 km) + illalla VR + 2 x 20’ VK-vedot + VR 1.05 (10 km)
Su Kevyt PK 1.35 (13.3 km)


Juoksua yhteensä 47.2 km nahkeasta viikon aloituksesta huolimatta!

Kommentit

Suositut tekstit