Runner's Twilight, Helsinki City Marathon, Run Fest, Midnightrun, Ruissalojuoksut, Vantaan puolimaraton, Amsterdam? New York???

Käsillä ovat nyt kesän hankalimmat treeniviikot. Tapauskohtaisesti valmentajat ovat lätkineet maraklubilaisille niin täydellisiä seitsemän päivän treenitaukoja kuin vähän ”keveämpiä” lepoviikkoja. Itse olin onnekas – ensi viikolle ulottuva treeniohjelma on sisältänyt 40-50 minuutin juoksu-/hölkkälenkkejä, pari satunnaista lihaskuntotreeniä ja tänään oli  oikein lupa käydä vetämässä reippaampi VK-lenkki. Ihme kyllä, onnistuin välttämään juhannuksen päivystysvuorot, joten käsissäni oli kolme VAPAAPÄIVÄÄ. Etukäteen epäilin, että ylimääräisen energian siivittämänä treenimopo lähtisi ihan käsistä, mutta ihmeen kaupalla onnistuin pysymään kohtuudessa. Pari tuntia joogaa ja yksi reipas Adidas #indoorrunning –tunti livahtivat ylimääräisinä viikonlopun ohjelmaan – muuten osasin käyttäytyä!

Eksoottinen juhannus ja raepallot

Kesäkuun lorvailut ovat varmasti valmennuksellisesti yksi vuoden järkevimpiä päätöksiä, kuten asian kauniisti ilmaisin taannoisessa valmentajalle lähetetyssä sähköpostiviestissä. Toistaiseksi kevät on mennyt puolimaratonien tahdissa: startti kuukauden välein ja melkein kalkkiviivoille saakka minuutin ennätysparannus jokaisessa juoksussa. Väliin on mahtunut maksimissaan viikko kunnollista perustreeniä ja muuten viikot ovat kuluneet puolimaralle valmistuessa tai siitä palautuessa. Jos tarkoitus on, että peruskunto kestää syksyyn saakka, puolimaratoneissa täytyy pitää nyt luova tauko. Ja oikeastaan itselläni ei ole SUUREMPAA hinkua starttiviivalle ennen Helsinki City Marathonia. Alimatkojen kisoja tulen varmasti pari juoksemaan.

Helsinki City Marathon 2014


Syksyn kisakalenteria olen toki vilkuillut sitäkin ahkerammin.

Elokuulle on kalenteroituna uusi juoksutapahtuma Run Fest, johon lähdemme HCR Street Teamin tyttöjen kanssa. Porukan kasaamisessa ei mennyt kuin pari tuntia ja kisa-asun suunnittelu starttasi ennen kuin ilmoittautuminen oli saatu eteenpäin. Run Fest on Tanskasta Suomeen tänä vuonna ensimmäistä kertaa rantautuva juoksutapahtuma, johon osallistutaan viiden hengen joukkueissa. Jokainen viestinviejä juoksee 4,2 km pituisen osuuden, joten matkaa koko viestille tulee puolimaraton. Hauska saada Suomeen lisää hyvän fiiliksen rentoja juoksutapahtumia, joissa ei välttämättä tarvitse vetää ihan sykkeet tapissa ja jalat hapoilla. Tosin numerolapun läjähtäessä rintaan kaikki hyvät ajatukset iloisesta elokuisesta juoksentelusta kaikkoavat blondin päästä sekunnissa ja vaihdossa laktaatit hipovat kymmentä. Katsotaan miten nelosen pinkaisu irtoaa HCM:n jälkimainingeissa.Samalla viikolla on myös Midnight Run, jonka vannomattomaksi faniksi tulin vuosi sitten. Viime vuonna pääsin osallistumaan sekä Tukholman Midnattsloppetiin että Helsingin Midnightruniin ja varsinkin Tukholman kymppi teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Södermalmin kaduilla oli BILEET! Katujen varret olivat täynnä kannustajia ja pahimpiin nousuihin oli raahattu strobot, konfettitykit ja kunnon äänentoisto. Auuuuu! Kompressiosukkien sijaan jalkoihin olisi pitänyt vetäistä kiksukarvat. 

Stockholm Midnattsloppet - let's get this party started!

Happy Runner Tukholmassa vm 2013


Helsingin tapahtuma oli myös hauska, vaikka varsinkin Katajanokalla kannustusta olisi saanut olla enemmän.

Helsinki Midnightrun ja messevä kisa-alue


Syyskuussa tarjonnassakin onkin sitten varsinainen runsauden pula. Syyskuun puolivälissä Hollannissa olisi kotikulmilla parikin starttia ja siitä seuraavalla viikolla Suomessa niin Joutsenon SM-marathonia (minä en sinne lähde juoksemaan kuin ehkä kuntosarjalaisten puolimaratonia, mutta HCR Street Teamin Laura H. tykitti Tukholmassa SM-maratonille oikeuttavan ajan! *fanfaareja!!!*), Espoon puolikasta kuin Turun Ruissalonjuoksuja. Lokakuussa olisi tarjottimella Vantaan nopea puolikas ja mahdollisuus parannella puolikkaan ennätystä. Ja sitten marraskuussa se mielessä kummitteleva New Yorkin maraton. En vain osaa päättää kuinka paljon olen oikeasti valmis maksamaan hyväntekeväisyyteen paikastani auringossa... Blogimaailmasta bongasin tosin kutkuttavan #prjctAMSTERDAM –proggiksen, joten saattaa olla, että NYC vaihtuu originellisti Damin puolikkaaseen ja johonkin marraskuiseen maraan.

Mihin kisoihin olette itse suuntaamassa? Puuttuuko ylläolevasta listasta kisa, jota minun ehdottomasti pitäisi harkita? Jos NYC ei onnistu tänä vuonna, olen miettinyt marraskuulle esimerkiksi Nizzan maratonia. Onko kenelläkään siitä kokemuksia?

Btw, olen minä vähän lenkilläkin ehtinyt käydä.

Maanantaille oli allokoitu yksiselitteinen LEPOPÄIVÄ. Pullikoin vastaan ja kävelin maanantai-iltana ja tiistaiaamuna työmatkat. Tiistaina oli vuorossa myös palauttava hieronta uuden leipurin hyppysissä. Blogimaailmassa Helsingin Urheiluhierojat ovat niittäneet kiitosta ja kävin testaamassa Tuukan hiertontapöydän mukavuuden. Viihdyin!

Keskiviikko sai reippaan startin, kun pääsin heti aamusta Helsinki City Marathonin Kick-Off –treeneihin. Tällä kertaa startti oli armottomasti klo 07 Kisahallilta. Aamulenkki kului mukavasti Keskuspuistossa Laura H:n seurassa. Vauhtia tosin piisasi vähän turhankin reilusti – rauhallisesti aamulenkistä tulikin kynnystreeni aerobisen kynnyksen tuntumassa.


Keskuspuistossa klo 07 jälkeen

Kovat juoksijat Samuli ja Laura + joku kolmas tyyppi

Torstai kului yön päivystyksen rasituksista toipuessa eikä sateinen ja kylmä keli houkuttanut lenkille. Perjantaina ohjelmassa oli vauhdikasta menoa Airbusin siivillä kohti Amsterdamia ja erinäisistä myöhästymisistä niin ilmassa kuin raiteillakin matka venähti kuusituntiseksi... Päivän urheilusuoritus oli ensimmäisellä puoliajalla Hollannin jalkapallojoukkueen kannustaminen – toisen puoliajan nukuin sohvalla kuola poskella ja missasin Hollannin huikeat maali-iloittelut.

Digitalis purpurea


Viikonloppuna otin itseäni niskasta kiinni ja lönköttelin molempina päivinä kevyet PK-lenkit. Lauantaina pysähdyin puistoon tekemään kevyttä kuntopiiriä ja sunnuntaina täydensin juoksulenkkiä core-treenillä. Lihaskunto on jäänyt aivan paitsioon kevään treeneissä – asiaan tulee parannus NYT!

Linnanpuistossa


Ma LEPO – kävely .35 (3.4 km)
Ti LEPO – kävely .25 (3.2 km) + hieronta 1.00
Ke HCM Kick Off –aamulenkki .50 (7.2 km)
To LEPO
Pe LEPO
La Kevyt PK 1.10 (10.8 km) + kuntopiiri .10
Su Kevyt PK 1.00 (8.7 km) + core .20 + venyttelyt .30

Lepoviikon juoksentelut yhteensä 26.7 km

Treeniterkuin,

Muskeliton Laura


Parin viikon päästä mennään taas, kun lepoviikot on lusittu!

Kommentit

Suositut tekstit