Treenirähinää - NRJ Workout!

Terveiset kotisohvalta! Täällä on menossa tiukka palautuminen viikonlopun urheiluriennoista. Viikonloppuun mahtui sekä NRJ Workout että Midnight Run Helsinki.

Perjantaina kurvasin töistä suoraan Kaapelitehtaalle, jossa järjestettiin NRJ Workout. Olen pari vuotta ehtinyt kaivata Turun Supertreenien ja The Nike Blastin kaltaisia treeniöveripäiviä. Osallistumisen kanssa emmin kalkkiviivoille saakka, koska maratonista oli vasta alle kaksi viikkoa enkä halunnut tunkea kalenteriin liikaa omaa liikuntaa. Viikon lisäkuormituksena rassasi keskiviikkona kurvailtu Run Fest –viesti ja lisäksi lauantai-illalle oli kalenteroitu Midnight Run Senaatintorilla. Keskiviikon Run Fest tarjosi kuitenkin niin mojovan annoksen treeni-intoa ja endorfiineja, että ilmoittautuminen karkasi käsistä juoksujuhlasta palautellessa. Toivekkaasti ajattelin purkavani myös patoutuneet treeni-innot perjantain heilumisissa ja joutuisin ottamaan Midnight Runin oikeasti rauhallisesti. No, ei tämä suunnitelma ihan toiminut...

NRJ Workout KaapelitehtaallaNRJ Workoutissa osallistuin ensimmäiseksi Timo Kujasen TRX Functional Circuit –tunnille. Asenne tunnilla oli kohdillaan: ei turhaa small talkia ja hihkuhuutoja vaan oikeasti tiukkaa ja konstailematonta tekemistä. Lämmittelyn jälkeen teimme kiertoharjoittelutreenin TRX:n, kahvakuulien ja kuntopallon kanssa. 40 sekuntia treeniä ja 20 sekuntia palautusta, yhteensä kolme kierrosta parin kanssa. Kolmen kierroksen jälkeen oli pidempi palautus ja liiikeparin vaihto. Liikkeinä oli etuheilautusta, punnerruksia, ball slamejä, vatsakiertoja ja todella tehokkaita kyykkyliikkeitä TRX:n avulla. Tunnin vetäjän asenne oli tiukka, vaativa – löysäilyt sai jättää salin kynnykselle! Ihan mahtavaa. Timon tunnille haluan uudestaan.

Iltapäivän Bodycombat ja Guilherme Reis

Tapahtuma alkamassa

Ennen TRX-rääkkiä


Toisena reippaampana tuntina kävin kokeilemassa C-Workout Energy –tuntia, joka järjestettiin NRJ Lavalla Merikaapelihallissa. Näillä lattioilla on tanssittu jalat kipeiksi lukuisissa Laserpointeissa, mutta nyt oli aika vaihtaa tamppaus mamboihin ja vaihtoaskeliin. Tunti oli vauhdikas yhdistelmä helppoja-helpohkoja askelsarjoja ja kehonhallintaa vaativia lihaskunto-osuuksia. Tunnin vetäjä Vrajim Gandhi oli todella karismaattinen ja innostava tyyppi ja viihdyin tunnilla loistavasti. Perinteinen ryhmäliikuntatunti oli yllättävän virkistävä kokemus juoksuharjoittelun lomassa. Olin jo puoliksi ehtinyt unohtaa miten intensiivisiä ryhmäliikuntatunnit ovat – sykkeet heiluivat lähes koko ajan vauhtikestävyysalueella tanssiosuuksissa. Tunnin loppuosassa energiat meinasivat loppua kokonaan.

Bodycombat

Kipa Tiivolan BodyAttack

BodyAttackin loppu - oman tunnin alkua odotellessa


Kahden intensiivisen tunnin päälle en kaivannut enää treeniräyhäämistä, vaikka illan huipputunti Rähinätreeni Elastisen kanssa oli juuri alkamassa. Rähinän sijaan halusin osallistua päivän päätteeksi vielä palauttavalle joogatunnille, mutta myöhäisestä ilmoittautumisesta johtuen illan Yin-jooga tunti oli varattu täyteen. Tein kompromissin ja osallistuin tuntia aikaisemmin alkavalle Bodybalance-tunnille. Olen vuosia sitten käynyt Bodybalancessa melko paljonkin, koska Hollannin kodin salilla ei ollut tarjolla muita kuin Les Millsin tunteja. Vuoden 2007 jälkeen moni asia on muuttunut allekirjoittaneen korvien välissä ja aikaisemmin hauskalta ja rauhoittavalta tuntunut tunti lähinnä ärsytti. Valitettavasti. Ohjaaja Mauri Heikura oli ihanan rauhoittava, mutta tunnin rakenne ei kolahtanut laisinkaan. Varsinkin aurinkotervehdysosuudessa pikavauhtia suoritetut punnerrukset ja kobrat vain hermostuttivat! Astangassa olen tottunut pitkiin hengityksiin ja omaan tahtiin tehtävään harjoitukseen. Lisäksi Les Mills –tunneilla ohjaaja ei käytännössä puutu osallistujien tekniikkaan ja pelkästään sotureissa asennot ovat helposti päin mäntyä. Tämä tuntikonsepti pyyhkiytyi omasta valikoimasta kokonaan pois.

Chilling out 


Kolmen tunnin heilumisen jälkeen olin tyytyväinen päivän saldoon. Kävin kiertelemässä vielä pikaisesti näyttelyalueen. Northforcen standiltä rohmusin superherkullisia proteiinipatukoita ja yhden purnukallisen Extreme-urheilujuomaa. 

Herkkuja ei lähtenyt kuin kymmenen mukaan!

Minun Northforce-suosikit: Extreme-urheilujuoma ja proteiinipatukat, nam!


Muuten olin ehtinyt parin viikon sisään ostaa sekä uusimmat uutuudet Lorna Janelta että pitkät kompressiotrikoot talvea varten 2XU:lta, joten ostosten osalta pankkikortti pääsi vähällä. Rohmusin kassit täyteen ilmaisia proteenijuomia ja suuntasin kohti keskustaa syntymäpäivälahjaostoksille. Ajatukset olivat jo seuraavan päivän Midnight Runissa!

Ihanat Lorna Janen Mod Squad -trikoot!


Illan kokemus kolahti ja pieni jumppakärpänen puraisi. The Nike Blast Helsinki saisi tehdä paluun ja aina sitä voi lähteä merta edemmäksi vetämään treeniöverit. Tukholman Nike Blast vm 2015, anyone?


T. Jumppa-Laura

Kommentit

Suositut tekstit