Huikea aamutreeni: eSimo Morning Bash #Duracellxtramile

Tunnustan, että olen toivoton aamun torkku ja pirteä illan virkku. Aamulenkit ovat ihania, jos saan lähteä juoksemaan aamukahdeksalta, mutta nyrjähtänyt sisäinen kelloni ei suosiolla taivu työviikkoina aamuviiden kirmailuihin. 


Aamulenkillä klo 07! kuva: Heidi Tainio

Onneksi minulla on tänään poikkeuksellinen työpäivä ja menen vasta yöksi töihin. Kehä kolmosella jumittamisen sijaan sainkin kurvata Eltsuun AAMUTREENEIHIN. Herätyskello pirisi jo klo 05:30 ja yllättävän pirteänä melkeinpä pomppasin ylös sängystä. Jos kello olisi soinut töihin lähtemisen merkiksi, olisin äkäisesti yrittänyt kääntää kylkeä ja väistämättömän ja tuskaisen ylösnousemisen jälkeen olisin ollut puolinukuksissa ensimmäiset puoli tuntia. Nyt edessä oli hauskaa juoksuaktiviteettia kavereiden kanssa ja melkein pelottavan pirteänä kumosin tuplaespresson ja lasillisen suklaasmoothieta kurkusta alas, hyppäsin mahdollisimman pirteänpinkkeihin juoksuvermeisiin ja porhalsin Eltsuun. Herätessäni taivas oli ollut vielä ohuen sumupilviverhon peitossa, mutta onneksi lämpimät auringonsäteet hälvensivät pilvet ja saimme nauttia aamutreenistä auringonpaisteen kera.


Simo Wannas koutsina ja Aki Nummela paparazzina


Eltsun aamutreenit olivat Helsinki Half Marathonin päätöstreenit, joista mainitsin jo edellisessä postauksessa. Intervallien ja HHM-pitkiksen jälkeen päätösnumerona oli "eSimo Morning Bash" Simo Wannaksen vetämänä. Odottelin vähän epäileväisenä kenialaistyylistä aamulenkkiä, jossa kävelylönköttelyvauhdista kiihdytetään loppua kohden ja heikoimmat putoavat kyydistä viimeisillä kilometreillä. Onneksi suomalainen aamunavaus oli paria astetta leppeämpää sorttia.Aikaisesta aamusta huolimatta paikalle oli kerääntynyt reipas osallistujakaarti. Oman osallistumisen varmistamiseksi olin jo edellisenä iltana sopinut treenitreffit Heidin kanssa ja iloiseksi yllätykseksi myös Laura ja Katri ilmaantuivat paikalle. Ja tietenkin mukana oli Runner's High'n vakiokalusto. Juoksimme ensi kevyen alkuverkan Eltsun ja Stadionin maastoissa ja sen jälkeen palasimme kentälle venyttelemään ja availemaan lonkkia ja rintarankaa rennoilla jalanheilutteluilla ja vartalon kierroilla. Alkulämmön jälkeen siirryimme nurmikolle kirmaamaan. Treeni oli sopivan yksinkertaista, mutta samalla mukavasti herättelevää aamu-uniselle kropalle. Teimme kevyitä polvennostosarjoja ja sen jälkeen vedimme rullailusarjoja kiihdytyksillä ja ilman nurmikkoa päästä päähän. Rentoa vauhtileikittelyä jatkoimme vielä nurmikenttää ympäri juosten. Omat aamulenkit ovat aina olleet alivauhtia puolituntisia höntsiä, joten olikin todella inspiroivaa päästä kokeilemaan hieman vauhdikkaampaa herätystä.Sähköjänis. Kuvat: Heidi Tainio


Treenit kestivät hieman alle tunnin ja kilometrejä kertyi karvan alle neljä. Pienen aamutreenin vaikutus koko päivään on ollut aivan huikea - olen normaalia tuplasti pirteämpi ja virtaa minussa on riittänyt kuin pienessä Duracell-pupussa. Treenin jälkeen jäimme Heidin ja Katrin kanssa vielä päivittämään kuulumisia kentälle ja samalla häröilimme oikein urakalla kameroiden kanssa. Aamun energistä kuvasaldoa tipahtelee varmasti viikon mittaan myös Instagramin puolelle ;) 


Kiitos hauskasta kuvasta, Katri!


Kiitos treeniseurasta, ihanat!

Aamulenkki oli aivan mahtava startti päivään! Nautin jokaisesta hetkestä ihan täysillä. Aamutorkku ei torkkuudelleeen voi mitään, joten olen nyt järjestellyt työkuviot aikaisempaa iltapainotteisimmiksi. Yövuorotkin ovat kivoja, mutta aivan liian muuta elämää (lue: juoksua) kuormittavia. Aamulenkkihehkutuksia on siis jatkossakin luvassa - parempaa piristysruisketta saa hakea!Näitä aamuja lisää!


Aasinsiltana lisäenergiasta ja pirteistä Duracell-pupuista pääsenkin Duracellin järjestämään hienoon hyväntekeväisyyskampanjaan. Duracell on järjestänyt tänä keväänä kampanjan, jossa kannustetaan ihmisiä juoksemaan yksi ylimääräinen kilometri ja jakamaan siitä kuva sosiaalisessa mediassa (esimerkiksi Instagramissa) hastagilla #Duracellxtramile. Duracell tukee UNICEFin rokotekampanjaa lahjoittamalla jokaisesta kuvasta yhden rokotteen apua tarvitsevalle lapselle. Joten tule mukaan ja tehdään hyvää yhdessä!

Suosittelen itse ylimääräisen kilometrin nauttimista aamulenkillä. Kampanja on käynnissä vielä 31.5. saakka, joten otetaan ilo irti loppuviikon aurinkoisista päivistä!

Kampanjan etenemistä voi seurata Facebookissa

Aamulenkkifiiliksissä,
Laura <3


#Duracellxtramile

Kommentit

Suositut tekstit