Re:activate! Lenkkarikaapin kevätsiivous ja kenkien uusi elämä #runcare

Kaksi viikkoa sitten omistin kolmetoista (!) paria lenkkareita. Kenkähyllyssä pullisteli vierivieressä ja päällekkäinkin lenkkaria pitkiksille, palauttaville lenkeille, vauhtikestävyyskirmailuihin, ratavetoihin ja kisoihin. Maastojuoksuunkin on oma parinsa ja citykäyttöön muutamat Asicsit. 


Ystäväni Heidi innosti minut blogikirjoituksellaan lenkkarikaapin kevätsiivoukseen. Oli aika sanoa hellät hyvästit rakkaille juoksukamuilleni ja antaa lenkkareilleni uusi elämä Tansaniassa. Koti-Suomeen jäävillä lenkkareilla on jälleen tilaa hengittää kenkähyllyssä.


"Kukaan ei voi tehdä kaikkea. Kaikki voivat tehdä jotain"


Elän yltäkylläisyydessä. Jos kaupan hyllyltä syliini pinkaisee viehättävä juoksukenkäpari, ostan sen hellään huomaani. Kirmailemme aamulenkkejä Uutelan poluilla, nautimme 25 kilometrin pitkiksistä Nuuksion metsissä, matkustamme kisoihin jopa valtameren taakse ja palauttavilla iltalenkeillä ihailemme huikaisevia auringonlaskuja. Rakkailla lapsilla on ollut monta nimeä: Candy-kengät, Hattarat...

Yltäkylläisessä kenkämeressä kylpeminen on harvojen hupia. Afrikassa lapsilla on tuskin sitä ensimmäistä paria kenkiä edes koulumatkoille.Rakas Hattara matkalla uusiin maisemiin


Viimevuotiseen tapaan Asics ja Stadium ovat järjestäneet huhtikuun aikana hyväntekeväisyyskampanjan, jonka tavoitteena on auttaa Tansanian lapsia. Erityiskohteena ovat Etelä-Tansanian Mtwara-Mikindanin maakunnassa sijaitsevien kahdeksan yläasteen tyttöoppilaat. Näiden koulujen oppilaiden päättökokeiden tulokset ovat olleet erittäin huonoja ja korkeintaan vain neljännes tytöistä suorittaa yläkoulun hyväksytysti. Heikoimmilla alueilla yläkoulusta valmistuu hyväksytysti vain alle kymmenes oppilaista. Mitä tapahtuu muille 90 prosentille oppilaista?
Kampanjan tavoitteena on lisätä tyttöjen ja heidän perheidensä motivaatiota suorittaa opinnot menestyksekkäästi loppuun. Sinun ja minun lenkkarit ovat tässä hienossa projektissa välikappale. Liikunta on yksi keino lisätä motivaatiota terveyskasvatuksen ja tasa-arvotyön ohella. 

"Anna kengillesi uusi elämä"


Lenkkareiden elinkaari on yleensä 1000 - 1500 kilometriä. Kilpurit tosin uupuvat jo usein 500 kilometrin jälkeen. Vastaa käsi sydämellä: juoksetko lenkkarit aivan loppuun vai löytyisikö juoksukengistäsi puhtia jatkoajalle?

Meidän tehtävämme on helppo. Siivoa kenkäkaappi. Vie ylimääräiset tossut lähimpään Stadium-myymälään. Taputa itseäsi olalle. Stadiumista Matkahuolto kuljettaa tossut Liike Ry:lle, joka toimittaa lenkkarit edelleen Tansaniaan. Huonokuntoiset tossuvanhukset saatellaan eläkeputkeen ja kierrätykseen.

Erityisen suuri tarve on lasten lenkkareista, mutta myös hyväkuntoisille aikuisten kengille löytyy varmasti uusi onnellinen omistaja.


Kevätsiivouksen satoa

Pieni lahjoitus. Suuri merkitys.


Run, Care & Reactivate!


Viime vuonna kampanjan aikana suomalaiset keräsivät kaapeistaan yli 2700 paria lenkkareita, jotka toimitettiin syksyllä Tansaniaan. Lenkkareita jaettiin muun muassa Tansanian yleisurheiluliitolle ja Dar Es Salaamin liikuntalääketieteelliselle tiedekunnalle. Ehdottomasti suurin osa lahjoituksista päätyi kuitenkin kenkiä kipeimmin tarvitsiville alakoululaisille. 

Oletko tänä vuonna kampanjassa mukana? Minä ainakin olen!

Käsi sydämellä,

Laura

Kohti uusia seikkailuja!

Kommentit

 1. Mukana! :) Sulla lähtee Candy-kengät ja Hattara-kengätkin uusiin seikkailuihin! :D Mä vielä pidän ne kaapissa, ne on niin rakkaita ja Hattarat vielä käytössäkin, mutta 3 muuta paria pääsee Tansaniaan toivottavasti ilahduttamaan niiden saajaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti Hattarat ovat rakkaat, mutta niistä on enemmän iloa ja hyötyä Tansaniassa, kuin yhden sentimentaalisen lenkkarinhamstraajan kaapissa :)
   <3

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit