Yhdessä yössä introvertista ekstrovertiksi – somejuoksijan sosiaalinen treeniviikkopläjäys

Viime viikon sunnuntainen yhteislenkki energisten juoksijakavereiden Karoliinan ja Katrin kanssa pysäytti vaatimatonta juoksijanuraani uhkaavan syöksykierteen. Lenkki tarjosi ilmaista vertaistukea, huikeita lenkkimaisemia ja iloisen kikatuksen säestämää häröilyä kameran edessä. Palasin elävien juoksijoiden kirjoihin. Edellisessä juoksumotivaatiota käsittelevässä blogikirjoituksessa kristallisoitui 16 kilometrin aikana oivaltamani asiat. Uuden viikon tavoitteena olikin löytää Alexanderplatzilla juoksutossujen mukana roskiin lentänyt treenimotivaatio. Tässä silmäys ex tempore –ekstrovertin treenipäiväkirjaan!Maanantai


Viikonlopun keulimisten jälkeen oli syytä palautella. Valmentajan palaute viikonlopun toikkaroinneista kuumotti vieläkin korvissa. Töiden jälkeen kevyt iltalenkki auringonlaskua ihaillen.

Rauhallinen iltalenkki rauhallisessa maisemassa


Tiistai


Miten tämä voikin taas olla niin vaikeaa? Ohjelmassa lyhyt vauhtileikittely, mutta minulla ei ole mitään intoa lähteä lenkille vahtaamaan vauhteja, sykkeitä ja minuutteja. Viisi minuuttia 155 sykkeellä? Ei minulla riitä kärsivällisyys pilkuntarkkaan lenkkeilyyn. Asfaltin sijaan lähdin joogasalille metsästämään uuden katoamistempun tehnyttä motivaatiotani. 75 minuuttia joogavenyttelyä ja samaan rahaan Fatiman lempeäntiukkaa jäkätystä, rautalangasta vääntämistä ja maailman parasta motivaatiopuhetta. She’s Mrs Pep Talk – if you can take the heat <3  Jalat olivat jo valmiiksi tukossa ja vahvan mutta notkea kehon metsästäminen otti kolme kertaa tavallista enemmän voimille. Ajatus vauhtikestävyyslenkistä tuntui utopistiselta. Kurvasin Plantageniin ja päädyin kuokkimaan parvekekukat kevätkuosiin.Illaksi suuntasin Kaivopuistoon. Somejuoksija oli Barcelonan matkallaan onnistunut sutaisemaan Instajuoksukuvaan oikeat hashtagit ja muutaman muun onnekkaan juoksijan kanssa pääsin osallistumaan Vitamin Wellin järjestämään juoksukouluun. Berliinin jälkeen olinkin tukiopetuksen tarpeessa. Koutsina tsemppasi Runner’s High’sta tuttu kersantti-Carita, joten pääsimme treenien lomassa purkamaan molemmilta penkin alle menneen kisan tuntoja. Superkevyt hölkkäverryttely teki todella hyvää tukkoisille lihaksille ja verkkaa jatkoimme monipuolisilla koordinaatio- ja liikkuvuustreeneillä. Päivän teemana oli ylämäkijuoksu ja spurttailimme Kaivopuiston tähtitorninmäkeä viidesti ylös. Itse sluibailin ja vaihdoin yhden vedon pitkään palautukseen ja kameran kanssa leikkimiseen. Kevyt treeni teki jaloille todella hyvää – tai sitten Vitamin Well –treenijuomat ovat todella ihmeainetta – ja illalla jaloissa oli tutunkepeä fiilis.

Keisarinnan uudet pirtsakat kevätvaatteetKevyin koivin jatkoin matkaani vielä keskustaan Galleria Esplanadille, jossa vietettiin upean ja rohkean ystäväni Asta Laurilan Lavli Living Room –konseptiliikkeen avajaisia. Jouduin juoksemaan treeneistä suoraan korkkareiden ja kuohuviinin keskelle, mutta en missään nimessä halunnut jättää avajaisiltaa väliin. Lavli Living Room tuntui heti toiselta kodilta ja ensivaikutelmani liikkeestä oli pöllämystynyt WAU! Myynnissä on yhden suosikkibrändini Lorna Janen vaatteita ja lisäksi liikkeessä järjestetään päivittäin ohjattuja liikuntatunteja. Sisustus oli aivan huikaisevan hieno. Leuka loksahtaneena kiertelin ympäri vaatetankoja, ihastelin Reetta Hiltusen taidetta ja hullaannuin kauniista yksityiskohdista, joista vaikuttavimmat olivat MIO Galleryn jättikokoiset pionit. Mielessäni istutin jo yhden pinkin pionin olohuoneeni nurkkaan. Juoksutreenien jälkeen hikinen sportfashionista ei kehdannut sovittaa uusia sportti-ihanuuksia, joten joudun odottamaan vielä muutaman päivän. You really Rock Your Dreams, Asta!

Upea Asta!


Keskiviikko


Tiistai-ilta kevensi askeliani sekä fyysisesti että henkisesti. Juoksin eilispäivänä tekemättä jääneen lyhyen vauhtileikittelyn aamulenkkinä ennen töihin lähtöä. 


Huomenta, Helsinki!

Keskiviikon kevennyksenä töissä oli iltapäivästä yllättävän hiljaista, joten mieli täynnä iloista energiaa suuntasin illalla Forumin Intersportille. HCR Street Teamin jäsenenä minulla on ollut ilo ja kunnia luotsata HCR yhteislenkkejä maalis-huhtikuussa. Olemme lenkkeilleet upeassa auringonlaskussa pitkin merenrantoja ja kaksi viikkoa sitten tuuttasimme Paciuksenkadulla tiukan setin kaksiminuuttisia ylämäkivetoja. Ilta oli kaunis, joten suuntasimme jälleen meren äärelle ja kepeään tahtiin hölkkäilimme uuden HCR reitin 2 km – 9 km väliltä. Maisemat olivat upeat varsinkin Hietsun hoodeilla!
Mikä jengi, mikä sää!


Torstai


Jalat kaipasivat jälleen jotain muuta aerobista kuin juoksua. Pyöräilin Itiksen Elixiaan ja takaisin ja Elixialla tsemppasin tiukan puolituntisen Bootylicious-tunnin. Onneksi pahimmat syväkyykyt eivät kuuluneet ohjelmaan, joten elättelin toiveita nopeasta palautumisesta. Ohjatun tunnin jälkeen jatkoin treeniä vielä coreliikkeillä ja punnerruksilla ja päälle tein rennot venyttelyt.


Torstai-illan upea auringonlasku


Perjantai


Yllätyksekseni perjantai oli uusi maanantai ja töitä riitti melkein kiireeksi asti. Työpäivän jälkeen ajelin Alppimentoreiden basecampiin lyhyeen mentorointituokioon. Kartoitimme nopeasti missä mennään treenien osalta ja mitkä osa-alueet vaativat eniten työtä. Punoimme metkoja treenisuunnitelmia Brooklynin jälkeisille viikoille. Anna ja Janne ovat mentoreiden lisäksi oivallisia terapeutteja ja sain taas purkaa motivaatiopulaista mieltäni. Päivä päivältä olen kiitollisempi alppiprojektista ja ihanista ihmisistä, jotka olen tavannut projektin ansiosta. Tsemppareina nämä kaverit ovat parasta A-luokkaa!

Lauantai


Alppikauriin täydellisten polkukenkien metsästys jatkui lauantaina keväisessä Keskuspuistossa. Laiskan aamun päätteeksi suuntasin treenivarusteilla lastatun autoni kohti Maunulan majaa, jossa järjestettiin Partioaitan ja Salomonin polkujuoksutapahtuma. Heidikin ehti yhteislenkille mukaan ja Elina oli tapahtumassa mukana Suunnon edustajana. Virallisena päivän treeninä oli jälleen viilattua vauhtikestävyyttä. Löysin Salomonilta aivan supermahtavantäydelliset S-Lab Sense Ultra –maastojuoksukengät, jotka olivat rakkautta ensi askeleella! Päätin lähteä tunnin yhteislenkille testaamaan vastalöydettyä ihastusta. 


Fast driving! kuva: Heidi Tainio

Toiveikkaasti lyöttäydyin keskimmäiseen vauhtiryhmään ja ajattelin ottaa metsäkirmailut hyötyliikuntana. Vauhtia kuitenkin piisasi, että letkan häntäpäätä hirvitti, ja polut tuli kirmattua tukevasti vauhtikestävyysalueella. Ei tämäkään treenipäivä mennyt ihan putkeen... Mutta ne kengät! Täydellinen istuvuus, täydellinen pito. Vaimennus ei valittettavasti taida riittää tällä painoindeksillä ultramatkoille, mutta lyhyemmille polkupinkaisuille nämä kengät ovat loistavat. Epätoivoisesti yritin ostaa testiparin mukaani, mutta edustajat eivät heltyneet silmienräpsyttelyilleni.Onko näitä pinkkinä?


Täydellinen kenkäpäivä sai jatkoa vielä Stadiumin juoksupäivässä, josta mukaan tarttuivat Adidaksen Bostonit. Kenkä ei turhaan voittanut Juoksija-lehden kenkätestiä! Keveää ja rullaavaa menoa. Kaupan päälle Addu-shoppiluista nasahti vielä osallistumiskuponki Midnight Runille - kiitos Stadium! Vauhti kiihtyi vielä Esport Bristolissa, jossa kävin heilumassa melkein vuoden tauon jälkeen afrotunnin. Nizzan tanssimatka on tänäkin vuonna ohjelmassa ja virallinen tanssitreenikausi alkoi tänään – vaikka se jäisikin tämän yhden afrotunnin mittaiseksi. Kiitos, Jukka <3 Sunnuntai


Edellisviikonlopun revittelyjen jälkeen sain tyytyä reilun tunnin palauttavaan pitkikseen. Aurinkoinen kevät oli ottanut menolipun Siperiaan ja Heidin kanssa saimme hölkätä Seurasaarta ympäri kaatosateessa. Mieliala koheni välittömästi Heidin kokkaamalla herkkubrunssilla. Lenkin jälkeen olimme liian nälkäisiä ottaaksemme edustavampia ruokakuvia. Sosiaalisen treeniviikon päätteeksi oli hauska seurata somessa kavereiden juoksuseikkailuja Hampurista Bostoniin.
Ystävän luona ruokittavana :)


Kohtuullinen treeniviikko takana, vaikka harjoitukset eivät ihan ohjelman mukaan menneetkään:

Ma PK palauttava 1:00 (8.8 km)
Ti ap. joogavenyttely 1.15 ip. Vitamin Well –juoksukoulu 1:05 (4.8 km)
Ke ap. Vauhtileikittely VK-vedoilla .50 (7.3 km) ip. HCR yhteislenkki 1:00 (9.3 km)
To PK pyöräily .35 (12 km) + salitreeni .35 + venyttelyt
Pe LEPO
La ap. polkulenkki VK .55 (8.3 km) ip. Afro .55
Su PK palauttava 1:15 (11.2 km)

Juoksua yhteensä 50 km


Ensi viikolla on edessä paluu arkeen ja Runner’s High’n eliittiryhmän treeneihin. Vauhdilla on tasan kolme vuorokautta aikaa tehdä näyttävä paluu tai luvassa on todella kylmää kyytiä...

Treenisillisopassa uiskennellen,
LauraKommentit

Suositut tekstit