Alppipäiväkirjat: kuvakahelointia ja alppijoogaa Pirttimäen talvisessa ihmemaassa ja somekuvaajan minimäkitreeni

Helmikuussa treenasimme yhdessä joka viikonloppu. Helmikuun alussa ihmettelimme reissussa vaadittavia varusteita ja yhteistapaamisen jälkeen kävimme parin tunnin yhteislenkillä. Ystävänpäivänä tarjolla oli talvista mäkitreeniä Malminkartanossa. Kuun loppupuolella jatkoimme kolmen tunnin pitkiksellä Pirttimäen maisemissa ja toinen aurinkoinen mäkitreeni Malminkartanossa kruunasi upean treenikuukauden. Pirttimäen maastot olivat itselleni uusi tuttavuus, joten innokkaana laajensi lenkkirepertuaariani Bodom Trailin maisemiin. 

Alppipäiväkirjat: helmikuun 20. päivä 2016


Tammikuun huikeiden pakkaspäivien jälkeen Etelä-Suomen talvi sukelsi kammottavaan harmauteen, josta ei puuttunut loskaa, pimeyttä, jäisiä lenkkipolkuja ja rapaisia maantienlaitoja. Taistelin oman lenkkimotivaationi kanssa. Viikonlopputreeneistä alppiryhmän kanssa tuli itselleni suunnaton inspiraationlähde. Olin onnekas, kun sain paeta urbaania harmautta metsäpoluille. Bonuksena pääsin juoksemaan hauskassa porukassa ja maisemat olivat itselleni aivan uusia.

Jälleen talvisessa ihmemaassa! / kuva: Mira Hämälainen-IhoCatch me if you can! / kuva: Janne Marin


Kaunista!


Hiihtoloman aluksi pääsin nautiskelemaan Pirttimäen talvisiin maisemiin. Uutta lunta oli sopivasti ja pilvisestä taivaasta huolimatta metsä oli kaunis. Sorlammen maisemat olivat upeat ja kalliolla keikkuessa Mira lanseerasi uuden termin ”alppijooga”, jota on tullut harrastettua sittemmin treeneissä useamminkin – yleensä hervottoman räkätyksen ja käkätyksen säestämänä. Pysyttelimme pääasiassa poluilla ja mäkiä juoksimme vain muutaman. Reilussa kahdessa tunnissa kilometrejä kertyi hieman yli 17 km. Oheisen kuvasaldon perusteella voisi toki olettaa, että otimme reissulla pelkästään vain valokuvia :) Talvisen pitkiksen päätteeksi jäin vielä syömään Pirttimäen ulkoilumajalle keittolounasta. Olo oli kevyt, iloinen ja inspiroitunut – viikonloppu-urheilijan elämää parhaimmillaan!

Kesto: 2:18
Pituus: 17,1 km
Nousumetrejä: 500m
Alppipäiväkirjat: helmikuun 28. päivä

Olin luvannut itselleni, että kevään pääprojekti oli Berliinin puolimaraton huhtikuun alussa. Olin karkaamassa karkauspäivänä Barcelonaan parin päivän juoksuminilomalle ja valmennusportaasta kuului käsky ottaa lomaa edeltävä viikonloppu kevyesti treenien osalta. Arvelin, että parin tunnin mäkitreeni Malminkartanossa ei menisi ”kevyt treeni” –osastoon, joten jätin Jättärin Fasaaninnousun suosiolla väliin. Kävin lainkuuliaisesti hölkkäämässä oman kevyen peruskestävyyslenkin Helsinginniemen rantoja kierrellen ja vasta treenin loppupuolella kurvasin Malminkartanon suuntaan. Aurinkoisena päivänä en malttanut jättää somekuvaajan pestiä hoitamatta.


Meanwhile in Malminkartano... / kuva: Janne Marin


Pääjoukko oli jo ehtinyt lopettaa treenin, mutta Janne, Anna ja Ossi jatkoivat vielä sunnuntairymyä rinteessä. Pääsin testaamaan Salomonin uutta Skin Pro 10 Set –juoksureppua, joka pikaisen testauksen perusteella vaikutti täydelliseltä Alppireissun vaatimuksiin. Reppu on kevyt, liiivimäisen mallin ansiosta istuu täydellisesti ja edessä on tilaa kahdelle juomapullolle. Reppu meni tilaukseen samalta istumalta. Huh, yksi varustepulma ratkaistu.
Kommentit

Suositut tekstit