Alppipäiväkirjat: Nuuksion polkuja ylös-alas ja hymyrymyä

Huhtikuun toinen yhteistreeni oli parasta terapiaa ja sain remuta metsässä tuntikaupalla. Lumet olivat sulaneet ja luonto heräili hurjaa vauhtia. Löysin Nuuksion mansikkapaikat: solisevat purot ja upeat kalliot. Aurinko pilkahteli välillä pilvien lomasta ja aurinkoisina hetkinä valo oli aivan huikean kaunis. Ikuistin kameralle projektin toistaiseksi parhaat kuvat.

Huhtikuun 24. päivä 2016

Ihana vapaapäivä! Edellisillan työvuoro oli venynyt totuttuun tapaan ja yöunien maksimoimiseksi kaahasin viimetingassa Nuuksioon kehä ykkösen remontteja kiroillen. Mukana vettä ja kaapeista kaivetut muutamat energiageelit, jotka arvelin makunsa puolesta syömäkelpoisiksi. Lumet olivat jo sulaneet, joten pääsin tositoimiin testaamaan uusia Inov8:n maastojuoksukenkiä. Uusien kenkien testaus oli tietenkin asiallista aloittaa 4-5 tunnin kevyellä lenkillä.

Haltian parkkipaikalta suuntasimme Nuuksion poluille ja kohti Haukkalampea. Juoksimme hyväkuntoista ulkoilureittiä pitkin ja välillä kurvasimme pienemmille poluille. Haukkalampea lähestyessä otimme kurssin kohti pohjoista ja poikkesimme valtaväyliltä. Näistä maisemista löysin sen mitä projektilta alunperin odotinkin: huikaisevan kauniita uusia kallioisia maisemia, inspiraatiota, kapeita aivan vedenrajassa kulkevia polkuja ja keväisinä solisevia puroja. 
Toistaiseksi koko projektin lempparikuva feat Janne!

Vajaan kolmen tunnin rymyämisen jälkeen olin jo melkoisen väsyksissä - Snickersin puolikas pelasti minut nälkäkiukulta ja uuvahdukselta. Totesin, että metsässä perusherkut maistuvat huomattavasti paremmin kuin kotioloissa, joissa esimerkiksi normisuklaata en syö käytännössä laisinkaan. Lampimaisemissa kuvaussessiot lähtivät ihan lapasesta ja hyvä etten tippunut metsäpuroon taitellessani ”katso äiti, ilman käsiä” –mentaliteetilla. 


Haukkalammella


Yihaa!

Aidosti outoa

Haukkalammella tankkasimme lisää vettä ja matka jatkui muutaman lampilenkin kautta takaisin kohti Haltiaa. Reilun neljän tunnin lenkki sujui hyvin ja lopussa jaksoin tsempata vielä Swinghillin päälle loppua kohde kiihdyttäen. Haltiassa taas syötiin koko rahan edestä.

The recap: "SuperSunday! Olipa mahtava reissu! Nelivedolla ja Snickersin voimalla jaksaa mitä vain. Kiitos jälleen yhdestä upeasta päivästä Nuuksion metsissä. Kahden viikon päästä mennään taas!"

Kesto: 4:00
Pituus: 18 km
Nousumetrit: 890m
Nuuksion kuningatar Anna  :)


Uuden kameransa kanssa taiteillen,
Laura

Kommentit

Suositut tekstit