Alppipäiväkirjat: ultimate belfies in Pirttimäki

Maaliskuussa treenitahti hieman rauhoittui. Kuun alussa juoksimme reippaan kolmen tunnin pitkiksen Pirttimäen poluilla ja kuun puolessa välissä iskuryhmä suuntasi Nuuksion mäkiin. Treenissä tunkattiin todella huolella: kolmessa tunnissa mittariin ehti kertyä kokonaista kymmenen kilometriä! Nousumetrejä kertyi varmasti sitäkin enemmän. Maaliskuun vaihtuessa huhtikuuksi kevät saapui Espoon metsiin hurjaa vauhtia ja rymyryhmä sai nauttia kahdesta upeasta aurinkoisesti treenipäivästä. Itse ehdin mukaan vain maaliskuun ensimmäiseen yhteistreeniin, koska katukisoihin valmistautuminen piti minut poissa pahanteosta ;) Kuun ainoasta treenistä otinkin sitten ilon irti! 

Alppipäiväkirjat: maaliskuun 6. päivä

Neljä päivää Barcelonan kaduilla tekivät tehtävänsä. Tossu oli noussut unelmakevyesti ja tunsin, että olin oikeilla jäljillä treenien kanssa. Berliiniin oli neljä viikkoa aikaa ja iso osa minusta olisi halunnut jäädä nauttimaan Barcelonan vauhdikkaista asfalteista. Koti-Suomessa edessä oli peruskattaus harmautta ja loskaisia teitä. Prkl.Huipulla kahelointi lisääntyy! / kuva: Janne MarinHyvästelin loskaisen asfalttiviidakon ja tyytyväisenä kurvasin kohti Pirttimäkeä alppiporukan seuraksi. Monotoninen harmaus oli helppo jättää taakse ja hukuttautua sumuiseen metsään. Kahden viikon takainen talvinen ihmemaa oli sulanut pois - jälleen kerran. Vihreän-valkoisessa metsässä otimme ilon irti: kiipeilimme puissa ja könysimme siirtolohkareiden päälle juoksun lomassa. Suunnitelmissa oli kolme tuntia ylös-alas Pirttimäen mäkiä ja välillä vähän vauhdikkaampaakin juoksua. Loppulenkistä jätin pari viimeistä nousua juoksematta – sen verran tiukasti yli 2,5 tuntinen lumipitkis junnasi reisissä Barcelonan juoksuiloittelujen jälkeen. 


Jokainen nousumetri talteen!
Lumirymyä - Mira ja Anna vauhdissa

Helmikuun tapaan jäin ulkoilumajalle tankkaamaan energiavarastot täyteen. Keitto oli turhan lihapitoista, mutta herkuttelin kahvilla, kaakaolla ja lämpimillä karjalanpiirakoilla. Siihen oli hyvä päättää yksi vuoden upeimpia treeniviikkoja!

The recap: "The ultimate belfie - ainakin näin juoksijan näkökulmasta"

Kesto: 2:26
Pituus: 18,6 km
Nousua: 670m


The ultimate belfie ;)
Hallittu laskeutuminen! Ommmm... #alppijooga / kuvat: Janne MarinAlppipäiväkirjat: maaliskuun 20. päivä ja huhtikuun 2. päivä – KEVÄT!

Berliinin puolikas piti minut sivussa seuraavasta kahdesta yhteistreenistä. Maaliskuun puolivälissä juoksin Aktia Cupissa kympin kisa ja seuraavalle päivälle kalenteroitu hölkkävauhtinen puolipitkis ei oikein osunut yksiin kolmen tunnin tiukan alppitreenin kanssa. Onneksi jäin kotiin, koska rymyryhmä oli siksakannut Nuuksion rinteitä ylös-alas noin kolmen kilometrin tuntivauhtia. Yhtä huikea meno jatkui kuvista päätellen Nuuksion aurinkoisilla poluilla huhtikuun ensimmäisellä viikolla, jolloin itse olin Berliinissä. Kuun vaihteessa kevät sai yliotteen ja molempina viikonloppuina sää oli aivan huikaisevan kaunis! Upeiden kevätlenkkien missaaminen harmitti, mutta katukiiturin fokus oli naulattu tiukasti kevään katupuolikkaisiin.


Maaliskuu ja palmusunnuntain lenkki

Tätä meidän rymyäminen oli: tiukkaa nousua ylös, ylös, ylös... / kuva: Mira Hämäläinen-Iho

Ja kaksi viikkoa myöhemmin - kevät saapui vauhdilla! Bileet menossa!


Party on,
Laura

Kommentit

Suositut tekstit