Road to Berlin: viikot 3 & 4 – kello viiden aamupuolikas ja bonkattu kymppi

Viikko 3

Uuden viikon kunniaksi treeniohjelmaan oli lätkäisty reilun kahden tunnin pitkis. Muutaman minuutin pohtiessani päivän speksejä totesin, että lenkki jää satavarmasti juoksematta, jos yritän juosta pitkiksen työpäivän jälkeen. Herätyskello pirahti aamuneljältä ja pian seisoin bussipysäkillä matkalla kohti Herttoniemeä. Ensimmäiset 20 minuuttia olin lenkillä kiukkuinen kuin ampiainen – en todellakaan ole aamuihmisiä. Kaunis auringonnousu sulatti paatuneen aamukyynikön mielen ja lopulta sain taputtaa itseäni olalle 22 kilometrin aamulenkin päätteeksi.Viikki auringonnousun aikaan

Tiistaina suuntasimme Lauran kanssa Lauttasaareen Juoksuliikkeen treeneihin. Pirkkolassa poiketen olosuhteet eivät olleet yhtä otolliset koordinaatiotreeneille vaan homma meni vähän säätämisen puolelle kävelytiellä hoippuessa. Varsinaisena treeninä oli 2 x 1 km avausvedot ja tonnien jälkeen juoksimme vielä helpot seitsemän minuutin vauhtileikittelyt. Menohaluja oli vähän liikaakin, mutta pitkiksen jälkeen oli syytä ottaa iisisti.


Lauttasaaressa / kuvat: Juoksuliike


Eltsu kutsui keskiviikkona. Pitkästä aikaa pääsin treenaamaan Maraklubin kanssa. Työpäivän jälkeen meno oli todella tahmeaa ja jättäydin Akin pilipali...siis Pimp My Run –tekniikkatreeneihin ja suosiolla siirsin päivän treenin torstaille. Näistä treeneistä ei todellakaan ole kuvamateriaali ja toivottavasti videomateriaali allekirjoittaneen pakarajuoksu-kuopaisujuoksu yhdellä kierteellä -liikkestä ei koskaan vuoda julkisuuteen...

Torstaina menin hieman myöhemmin töihin ja pääsin juoksemaan keskiviikon treenin aamulenkkinä. Kevyttä verkkaa, lauantain kisaan valmistava kevyt 12 minuutin vauhtikestävyysveto ja päälle 200 metrin kiihdytykset.

Perjantai oli viikon tärkein treenipäivä. LEPOPÄIVÄ!

Lauantain aloitin kevyellä aamulenkillä, koska lepopäivän jälkeen kisaan virittäytyminen on usein tukkoista. Illalla edessä oli hapokasta menoa Helsinki Twilightin kympillä, jossa lämmin keli hyydytti allekirjoittaneen jalat ja sulatti aivot. 45 minuutin kymppi ei ollut ihan nappisuoritus... Lisää aiheesta kisaraportissa.Sunnuntaina juoksimme Lauran kanssa puolipitkiksen. 15 kilometriin mahtui pari kauppastoppia ja lopulta rahaa taisi kulua reilu satanen uuteen tiimiasuun Helsinki Street Runille. Peruspöhinää à la Urpo & Turpo.


Helsinki Street Runin reittiä testailemassa


Ma PK pitkä 2:20 (21.8 km)
Ti Juoksuliike-treenit Lauttasaaressa: Koordeja ja 2 x 1 km + 2 x 7 min VL yht 1:30 (10.6 km)
Ke Runner’s High Eltsussa: Pimp My Run –tekniikkatreenit .55 (4.9 km) + liikkuvuus, venyttelyt .30
To VR + kiihtyvä VK 12min + 8 x 200m + VR .55 (8 km)
Pe LEPO
La ap. aamulenkki .30 (4.4 km) ip. Runner’s Twilight 10 km (45:02) + verkat .40 (4.6 km)
Su PK pitkä 1:40 (15 km)

Juoksua yhteensä  79.3 km

Seuraavan viikon alkajaisiksi oli aika tehdä jotain tajunnanräjäyttävää: kävin vesijuoksemassa! Treffasin Lauran Eltsussa. Höntsäsimme kevyttä nurmikkohölkkää ja sen jälkeen teimme kevyen kahvakuula-coretreenin Eltsussa. Päivän motivaatioponnistus odotti Uimastadionin porteilla. Onnistuin vitkuttamaan väistämätöntä menestyksekkäästi, kunnes oli aika liittyä mummomafiajonon jatkoksi. Onnistuin pulikoimaan allasväliä 35 minuuttia, kunnes Kehä ykkösen iltapäiväruuhkaa vastaava tungos kävi sietämättömästi ja häivyin tyyvyväisenä saunan puolelle. Ensi vuonna uudelleen – ehkä. Onneksi säännöt kieltävät kuvamateriaalin hankkimisen :-D

Tiistaina kävin kartoittamassa inspiraatiota ensi vuodelle. Tänä vuonna kirmasin Mont Blancin ympäri ja totesin, että mitä pidempi matka sitä leveämpi hymy. Team Rynkebyn keltaiset Bianchit ovat herättäneet kiinnostunutta kateutta jo pari vuotta. Espoon ja Helsingin joukkueet järjestivät infotilaisuuden Technopoliksessa ja sieltähän minä löysin itseni eturivin tyttönä. Missä sinä ajattelit viettää Ranskan kansallispäivän ensi vuonna? Minun suunnitelmiini kuuluu Pariisi ja Bianchi! Iltalenkki meni hakemusta mielessä kirjoittaessa ja askel oli todella kevyt tuulisessa ja syksyisessä illassa.
Keskiviikkona kevyestä askeleesta oli jäljellä vain kaihoisa muisto. Stadin derbyn ja uimastadikan uimahyppytapahtuman vuoksi parkkipaikat Eltsun lähistöllä olivat kortilla ja lopulta löysin kaaralleni kortteerin Kalliosta. Alkuverkka jäi lyhyeksi ja jouduin juoksemaan koordit huonosti lämmitelleenä. Tahmaisilla jaloilla ratatreeni tuntui, kuin olisin vetänyt itsepäistä pässia narusta. 2 x 1200 m – 5 x 400m – 1 x 1200m ja loppuun 400m+200m+200m – ja kaikki todella lyhyillä palautuksilla. Parasta settiä oli tarjolla yllättäen 200 metrin vedoissa, joissa lyhyet palautukset eivät haitanneet allekirjoittaneen menoa. Lopuksi vielä hyvät loppuverkat ja venyttelyt.

Torstai oli suunniteltu lepopäivä ja perjantainkin verkkalenkki jäi juoksematta, kun Flow piti allekirjoittaneen kiireisenä. Valmistautuminen seuraavan päivän Helsinki Street Runille sujui siis aivan suunnitelmien mukaan...
Lisää kuvateksti


Lauantaina olo oli aika väsähtänyt iltapippaloinnin vuoksi ja alkuverkassa meinasin heittää hanskat tiskiin juoksun osalta. Onneksi kuitenkin lähdin reissuun, koska juoksu oli suorastaan iloista maaliin saakka. Kevyet koivet ja iloinen mieli! Kisarapsakin on ihan tuloillaan blogin puolelle.


 
Oli niin hyvät poset, että saimme aikaan synkronoidun reisikrampin :-D

Maaliin saapumisen harjoittelua - oppia otettu Rion olympialaisista!


Sunnuntaina edessä oli Rio de Janeiron maraton. Runner’s High’n toimistolla järjestettiin asiantunteva kisastudio ja lopulta päädyimme mekastamaan aina Urheiluruutuun saakka. Hyvällä fiiliksellä omana treeninä reilu tunnin PK-lenkki, joka loppua kohden meinasi kiihtyä maratonhuumassa kynnystreeniksi.
Jos näillä jaksaisi lounaaseen - sunnuntain aamupalaa

Kisastudiossa :)Ma Lihaskunto .25 + kevyt hölkkä (1.3 km) + vesijuoksu .35
Ti PK kevyt + 3 x kiihdytykset .50 (7.9 km)
Ke Eliitti Eltsussa: ratatreeni + verkat 1:25 (11 km)
To LEPO
Pe LEPO
La Helsinki Street Run (1:22)  + verkat (yht. 21.5 km)
Su PK 1:10 (11.2 km)

Juoksua yhteensä 52.9 km


Viisi viikkoa Berliiniin! Edessä vielä pari reipasta treeniviikkoa ja sitten edessä maratonharjoittelun vaikein osuus: lepo ja tankkaus... Blurp.

Viikon hieno päätös!


Kommentit

Suositut tekstit