Endorphinist

Tervetuloa seuraamaan blogiani Endorphinist & 42195m!

Blogin nimi kertoo minusta jo paljon. Olen 38-vuotias helsinkiläinen urheiluhullu, joka juoksee, tanssii, treenaa salilla ja joogaa ihanien endorfiinien perässä. Juoksuun hurahdin kuusi vuotta sitten. Suosikkimatkojani ovat kymppi ja puolimaraton. Maratonissakaan ei ole mitään vikaa, mutta kisasta palautumiseen menee raivostuttavan pitkä aika. 

Pitkäaikainen haaveeni oli selvittää kunnialla 42 195 metrin pituinen urakka eli juosta elämäni ensimmäinen maraton. Unelmani toteutui 16.8.2014 Helsinki City Marathonilla, josta selvisin lennokkaalla askeleella lähes maaliin saakka - viimeisellä kolmella kilometrillä askel ei enää noussut aivan niin lennokkaasti. Loppuaikani oli 3:54:00, joka ylitti omat tavoitteeni (=päästä maaliin) kirkkaasti.


Kolmen vuoden juoksentelun jälkeen kehitys juoksijana liikahti eteenpäin jättiläisen askelin ja puolimaratonin ja kympin ennätykset paranivat vuodessa minuuttikaupalla. Vuoden 2015 aikana opin, että puolimaraton on ehdoton suosikkimatkani ja kuin varkain maratonit tipahtivat kisakalenterista pois. Suurin haasteeni on malttaa edetä juoksijanurallani sopivankokoisin askelin: määrä ei korvaa laatua, vaikka huumassa niitä kilometrejä olisi huisia mättää ilman ylärajaa! 


Juoksuhaasteita riittää niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja tärkeimmäksi lähivuosien tavoitteeksi olen asettanut itselleni 1:30 ajan alittamisen puolimaratonilla. Hieman pidemmän tähtäimen tavoitteenani on juosta kaikki World Marathon Major -maratonit.


Vuosi 2017 ei ollut pelkkiä juoksulenkkareita ja puolimaratoneja: minulla oli ilo ja kunnia polkea Team Rynkebyn Helsingin joukkueessa. Vuoden aikana teimme lujasti töitä kerätäksemme rahaa syöpäsairaiden lasten auttamiseksi ja samaan aikaa treenasimme päättäväisesti valloittaaksemme Pariisin kadut 15.7.2017. 15 vuotta uinunut rakkaus maantiepyöräilyä kohtaan heräsi uudelleen eloon ja vuoden aikana olen polkenut lähes 10 000 km. Ensi vuonna lähden Finska Kompanietin kanssa Vätternrundan-kuntoajotapahtumaan, jossa naisten ryhmän kanssa tavoitteemme on kiertää 300 km pituinen reitti alle yhdeksässä tunnissa. 


Juoksun osalta vuosi 2018 on jännittävä. Maaliskuussa 2017 juoksin Manhattanin puolimaratonilla lennokkaan ennätyksen 1:31:04 ja sillä ajalla lunastin itselleni paikan New Yorkin maratonille! Berliinin jälkeen seuraava Major-kisa on siis New Yorkin Maraton!    


Kommentit

  1. Congrats! @endorphinist You won the competition! Please send your contact and and other informations to info@northforce.fi Also select your 300 € products, which you want. You don´t have to take all of those right now, but sure can if you want. #UseTheForce #Northforce #NaturalSportsNutrition

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OMG! OMG! OMG! This is fabulous news! Thank you, Northforce :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit